Αρχική Eπικαιρότητα Έρχονται βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες από βδομάδα

Έρχονται βροχές, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες από βδομάδα

Μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα θα απολάυσουμε απ’ ότι φαίνεται τον ανοιξιάτικο καιρό στη χώρα μας, καθώς έρχεται κρύο και βροχές, ενώ σε καποιες περιοχές ακόμη και χιόνια.

Από Τετάρτη και Πέμπτη οι θερμοκρασίες θα βρεθούν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, καθώς σε όλη τη χώρα θα σημειωθεί πτώση.

Σύμφωνα με το Σάκη Αρναούτογλου, επιδείνωση θα έχουμε την Τρίτη, από τα δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ανατολικά νησιωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Χιόνια αναμένονται, επίσης, την Τρίτη και κάτω από το υψόμετρο των 1.000 μέτρων στη βόρεια Ελλάδα, όπως στη Φλώρινα, αλλά ακόμα και στη Λάρισα.

Σε ότι αφορά τη σημερινή μέρα, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι αίθριος. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φθάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 18 βαθμούς Κελσίου.