Αρχική Eπικαιρότητα Κυριάκος Μητσοτάκης: Με καρκίνο η αδερφή του Κατερίνα – Η συγκινητική ανάρτηση...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με καρκίνο η αδερφή του Κατερίνα – Η συγκινητική ανάρτηση του πρωθυπουργού

Με καρκίνο του μαστού διαγνώστηκε η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κατερίνα, σύμφωνα με ανάρτηση του ίδιου του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η αδερφή του Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές, ενώ αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία.

Σημειώνει πως εντόπισε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο, και τώρα ξεκινά μια «μεγάλη περιπέτεια».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της. Τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια. Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει.

Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή την μάχη. Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το! Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…».