Αρχική Ν. Αργολίδος O αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) απασχολεί την ιατρική κοινότητα (VIDEO)

O αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) απασχολεί την ιατρική κοινότητα (VIDEO)

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) απασχολεί την ιατρική κοινότητα, λόγω της υψηλής αναζωπύρωσής του. Οποιοσδήποτε μπορεί να κολλήσει RSV, ωστόσο τα βρέφη και τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, καθώς το 80% των παιδιών εμφανίζουν τουλάχιστον μία λοίμωξη από RSV μέχρι την ηλικία των δύο ετών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, Γιώργος Δωροβίνης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Φέτος, η πρώιμη απότομη αύξηση των κρουσμάτων RSV έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά υψηλότερους αριθμούς λοιμώξεων καθώς η αύξηση των περιστατικών RSV συμπίπτει με την αναμενόμενη άνοδο των περιστατικών Covid-19 εξαιτίας του χειμώνα, καθώς και με μια πρώιμη περίοδο γρίπης.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, υπογράμμισε ότι η απόφαση που σχετίζεται με την χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου χωρίς ιατρική συνταγή, τους βρίσκει αντίθετους.

Προηγούμενο άρθροΤο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε την οριστική εκκαθάριση της ΚΕΔΗΤ (VIDEO)
Επόμενο άρθροΜαθητές της Τρίπολης παρακολούθησαν το σεμινάριο: ”Τροχαία Ατυχήματα: Σκέψου Έξυπνα – Οδήγησε με Ασφάλεια (video)