Αρχική Eπικαιρότητα Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Η πρώτη ημέρα της δίκης ολοκληρώθηκε με ένταση – Πότε...

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Η πρώτη ημέρα της δίκης ολοκληρώθηκε με ένταση – Πότε θα συνεχιστεί

Μετά την πρόσφατη διακοπή της, η δίκη για την αποτρόπαια δολοφονία της Γαρυφαλιάς Ψαράκου ξεκίνησε εκ νέου την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου.

Ο κατηγορούμενος καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας περίπου στις 07:30 το πρωί της Πέμπτης. Ο 30χρονος έκατσε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Και αυτό διότι σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση, ο δράστης της δολοφονίας είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Μια ψυχοφθόρα διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, τόσο από τους γονείς και φίλους της Γαρυφαλλιάς οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσουν την δίκη.

Ανάμεσα τους και η οικογένεια και φίλοι του κατηγορούμενου που βρέθηκαν στη Σύρο, προκειμένου να του συμπαρασταθούν.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία περιελάβανε καταθέσεις μαρτύρων όπως η μητέρα και ο πατέρας της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, τα τρία παιδιά και ο  ιατροδικαστής κ. Ηλίας Μπογιόκα.

Πλην του Ιατροδικαστή οποίος εξήγησε σύμφωνα με τον ίδιο και τις διαπιστώσεις του, το πώς πιθανότητα έγινε η αποτρόπαια πράξη, στάθηκαν στη σχέση του  Κατηγορούμενου και της Γαρυφαλλιάς και το αν είχαν διαπιστώσει περίεργη στάση στη σχέση τους.

Επίσης ειπώθηκε από τη μικρή αδελφή ότι η Γαρυφαλλιά είχε υποψίες ότι ο κατηγορούμενος την παρακολουθούσε και την είχε ρωτήσει αν γίνεται να παρακολουθείτε κάποιος μπαίνοντας σε κοινό Wi-fi.

Γαρυφαλλιά, δράστης
Ο καθ’ ομολογίαν δράσης μεταφέρεται στα δικαστήρια της Σύρου

Ένταση λίγο πριν το τέλος 

H δίκη ξεκίνησε κανονικά με τις καταθέσεις της πρώτης ημέρας. Μάλιστα προς το τέλος υπήρξε ένταση όταν μετά από μια τοποθέτηση του συνηγόρου του κατηγορουμένου, ο μεγάλος αδερφός της Γαρυφαλιάς αντέδρασε και προσπάθησε να κινηθεί προς το μέρος του, αλλά τον απομάκρυναν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, το δικαστήριο ενημέρωσε τον αδερφό του θύματος ότι θα πρέπει να παραμείνει εκτός της δικαστικής αίθουσας και δε θα παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία, μέχρι νεοτέρας.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Φρούριο το δικαστήριο

Σημειώνεται ότι έχει στηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, τόσο για τη μεταφορά του δράστη, όσο και για την εξέλιξη της δίκης. Μάλιστα, έχουν φτάσει στην Σύρο δυνάμεις της αστυνομίας και από άλλες περιοχές για να συνδράμουν για την ομαλή διεξαγωγής της δίκης. Ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, είπε ότι στις 900 και πλέον υποθέσεις ανθρωποκτονίας που έχει αναλάβει σε όλη του την καριέρα ως ποινικολόγος, πρώτη φορά αντικρίζει τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη, αποδίδοντας τα εύσημα στην αστυνομία για την ασφάλεια που παρέχει.

Αξίζει να τονιστεί ότι εντός της αίθουσας υπήρχαν περισσότεροι απο 20 αστυνομικοί ενώ περιμετρικά της πλατείας Μιαούλη υπήρχε μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Δικαίωση για τη δολοφονία της κόρης τους ζητούν οι γονείς της Γαρυφαλιάς, οι οποίοι ταξίδεψαν και πάλι στην Σύρο για να παραστούν στη δίκη. Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρίσκεται και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους γονείς του θύματος. Πολλά ήταν και τα μηνύματα συμπαράστασης από ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας του νησιού που θέλησαν να βρεθούν κοντά στους γονείς κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.

Δίκη δολοφονία Γαρυφαλιάς