Αρχική Ν. Κορινθίας Οι περιβαλλοντικές δράσεις συνεχίζονται! Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο Πάρκο Μάτση...

Οι περιβαλλοντικές δράσεις συνεχίζονται! Το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» στο Πάρκο Μάτση από τους μαθητές και της μαθήτριες του 1ου & 2ου Δημοτικού σχολείου Λουτρακίου

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) πραγματοποίησε τη δεύτερη περιβαλλοντική του δράση, το «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», το πρωί της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2022, στο Πάρκο Δ. Μάτση Λουτρακίου, με τη συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών του 1ου & του 2ου Δημοτικού σχολείου Λουτρακίου.

Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ είναι ένα καινοτόμο, πρωτότυπο, ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διασκεδάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά. Βασικός στόχος της δράσης είναι η εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης. 

Οι μικροί «ανακυκλωτές» διασκέδασαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και χόρεψαν με τις 2 μασκώτ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα μέλη του συνεργείου συνεργατών της Ε.Ε.Α.Α. εξηγούσαν στα παιδιά τους όρους κάθε παιχνιδιού. Έτσι απλά, με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, τα παιδιά έμαθαν να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά. 

Στο τέλος της δράσης, διανεμήθηκε στους εκπαιδευτικούς έντυπο υλικό με όλα τα υλικά που επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται να ρίχνουμε στον μπλε κάδο, προκειμένου να αναρτηθεί σε κάθε σχολείο. Παράλληλα, σε κάθε παιδάκι προσφέρθηκε μία τσάντα ανακύκλωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό και ένα μικρό δωράκι (μαγνητάκια ανακύκλωσης).

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.