Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Ο ΠΑΟΚ αντίπαλος στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας!

Καλαμάτα: Ο ΠΑΟΚ αντίπαλος στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας!

Πρώτο ματς στην Παραλία και η ρεβάνς στην Τούμπα

Με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ κληρώθηκε η Καλαμάτα στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως προέκυψε από τη διαδικασία που πραγματοποίησε η ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με καλεσμένο τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον δικέφαλο θα γίνει στις 15 ή 16 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Παραλίας και ο επαναληπτικός στην Τούμπα, 10-12 Ιανουαρίου 2023.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός– Βόλος.

Μαύρη Θύελλα, η οποία έφτασε στους “16” αποκλείοντας την Προοδευτική και τον Παναιτωλικό, ήταν μια από τις πέντε ομάδες της Super League που μπήκαν στην κληρωτίδα (Πανσερραϊκός, Κηφισιά, Καλλιθέα, Απόλλων Πόντου οι υπόλοιπες ) ενώ στους “16” βρέθηκαν και δύο από τη Γ’ Εθνική (Άγιος Νικόλαος, Απόλλων Παραλιμνίου) οι οποίες μάλιστα κληρώθηκαν μεταξύ τους! Στη διαδικασία μπήκαν για πρώτη φορά οι τέσσερις “μεγάλοι” ( Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός).

Η πρόκριση θα κριθεί σε διπλά παιχνίδια και δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Στην κλήρωση των «16» δεν υπήρξε ντέρμπι, αφού οι Big-5 έπεσαν οι τρεις με ομάδες της Superleague και οι δύο με ομάδες από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός με τον Βόλο, ο Άρης με τον Λεβαδειακό και η ΑΕΚ με την Κηφισιά. 

Στα ημιτελικά ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήταν οι τυχεροί της κλήρωσης, αφού το υψηλότερο εμπόδιο που αναμένεται να αντιμετωπίσουν αν φτάσουν μέχρι εκεί είναι η Λαμία. Αντίθετα, όποιος «επιβιώσει» από το Ολυμπιακός – Άρης θα βρει μπροστά του την ΑΕΚ στα ημιτελικά.

Αναλυτικά:

Η φάση των “16”

Ολυμπιακός – Ατρόμητος (1)

Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου (2)

Παναθηναϊκός – Βόλος (3)

Λαμία – Καλλιθέα (4)

Λεβαδειακός – Άρης (5)

Κηφισιά – ΑΕΚ (6)

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ (7)

Απόλλων Παραλιμνίου – Αγ. Νικόλαος (8)

7η φάση

Νικητής 7 (Καλαμάτα – ΠΑΟΚ – Νικητής 3 (Παναθηναϊκός- Βόλος)

Νικητής 1 (Ολυμπιακός – Ατρόμητος) – Νικητής 5 (Λεβαδειακός – Άρης)

Νικητής 8 (Απόλλων Παραλιμνίου – Αγ. Νικόλαος) – Νικητής 4 (Λαμία – Καλλιθέα)

Νικητής 6 (Κηφισιά – ΑΕΚ) – Νικητής 2 (Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου)

Οι αγώνες είναι διπλοί. Οι πρώτοι θα γίνουν 17-19 Ιανουαρίου και οι δεύτεροι στις 24-26 Ιανουαρίου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Νικητής των ζευγαριών Κηφισιά-ΑΕΚ και Πανσερραϊκός-Απόλλων Πόντου με νικητή ζευγαριών Ολυμπιακός-Ατρόμητος και Λεβαδειακός-Άρης

Νικητής των ζευγαριών Απόλλων Παραλιμνίου-Άγιος Νικόλαος και Λαμία-Καλλιθέα με τον νικητή των ζευγαριών Καλαμάτα-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Βόλος

Οι αγώνες είναι διπλοί. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις 7-9 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 28 Φλεβάρη με 2 Μαρτίου.