Αρχική Ν. Αρκαδίας Μαζική συμμετοχή των εργατικών σωματείων Αρκαδίας στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Πετρινού...

Μαζική συμμετοχή των εργατικών σωματείων Αρκαδίας στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Πετρινού (video)

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου στην πλατεία Πετρινού Τριπόλεως. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ.

Αρκετά μεγάλη ήταν η συμμετοχή των διαδηλωτών στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Πέτρινού, στην οποία συμμετείχαν εργατικά σωματεία της Αρκαδίας, φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι.

Μερικά από τα αιτήματα των εργαζομένων και σωματείων είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 845 € και 20 τοις 100 αύξηση στο δημόσιο τομέα, μείωση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, ενίσχυση του δημόσιου σχολείου, μείωση του κόστους ενέργειας, αύξηση του αφορολόγητου και των χρηματοδοτήσεων στην υγεία καθώς και στην παιδεία.

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου πραγματοποιήθηκε πορεία των συγκεντρωμένων κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, στο κέντρο της Τρίπολης.

Τέλος, να σημειώσουμε πως πραγματοποιήθηκε και δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία ανεξαρτησίας από το εργατικό κέντρο Αρκαδίας.