Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση δράσεων στη Μεγαλόπολη...

Σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την χρηματοδότηση δράσεων στη Μεγαλόπολη από το Πράσινο Ταμείο ο Χρήστος Λαμπρόπουλος

Στο πλαίσιο στήριξης των περιοχών Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης έχει εγκριθεί μέσω του Πράσινου Ταμείου η χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος και στον Δήμο Μεγαλόπολης της ΠΕ Αρκαδίας .

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, στο Υπουργείο Ανάπτυξης τεχνική συνάντηση εργασίας  για χρηματοδοτικό πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, στην οποία έλαβε μέρος ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Μετάβασης Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στην τεχνική συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Θεμιστοκλή Σακελλαριάδη, έγινε αναφορά στα έργα του πράσινου ταμείου και στην ένταξη νέων έργων.

Ο κ. Λαμπρόπουλος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στις δράσεις και στις μελέτες που εκπονούνται με χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και έκανε ειδική αναφορά στο έργο της αντικατάστασης των αμιαντοσκεπών στο Δ.Μεγαλόπολης.

Ενώ τόνισε πως πλέον έχουν μπει οι βάσεις ώστε να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιστάθμιση των κοινωνικών , οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην περιοχή του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης και το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο  στηρίζει εμπράκτως την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης με σκοπό η μεταρρύθμιση της απολιγνιτοποίησης να είναι δίκαιη για τους πολίτες και να συμβάλει καθοριστικά στην υιοθέτηση ενός «καθαρού» παραγωγικού μοντέλου για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δ.Μεγαλόπολης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ανασχεδιασμού των κριτηρίων των προγραμμάτων δράσεων ΟΑΕΔ για την κάλυψη περισσότερων ενδιαφερομένων στην Μεγαλόπολη.