Αρχική Eπικαιρότητα Επιταγές θεάτρου: Δείτε αν είστε δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε ένσταση

Επιταγές θεάτρου: Δείτε αν είστε δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε ένσταση

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων, Αποκλειομένων και Θεατρικών Επιχειρήσεων-Παρόχων για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Θεάματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αν η αίτηση τους βρίσκεται μεταξύ των δικαιούχων – παρόχων, ενώ όσοι αποκλείστηκαν μπορούν να υποβάλουν τις ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων αποκλειστικά ηλεκτρονικά από σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 10:00, έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Συγκεκριμένα:

Δικαιούχοι

Πάροχοι

Σημειώνεται πως σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων. Οι πάροχοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα προσφέροντας συγκεκριμένο αριθμό θέσεων πλατείας για την παρακολούθηση των παραστάσεων που θα ανέβουν στα θέατρά τους κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

Με την επιταγή οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της επιλογής τους από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, χωρίς να καταβάλουν κανένα επιπλέον ποσό. Η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο στα 15 ευρώ για τις κεντρικές σκηνές και στα 12 ευρώ για τις παιδικές σκηνές.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την επομένη της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων και θα διαρκέσει καθ’ όλη τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023 με ημερομηνία λήξης την 31.05.2023.

Πώς θα κάνετε ένσταση

Οι ενστάσεις για τους δικαιούχους μπορούν να γίνουν με ένα κλικ εδώ, και ακολουθώντας τη διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και Ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Επιταγές θεάματος.

Οι ενστάσεις για τους παρόχους γίνεται με ένα κλικ εδώ και η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και Ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι επιταγών θεάματος

Σημειώνεται πως οι ενστάσεις που δεν υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο δεν εξετάζονται και οι δικαιούχοι που καταθέτουν ένσταση οφείλουν να:

  • έχουν πρώτα ελέγξει αν οι ίδιοι ευθύνονται για το εσφαλμένο αποτέλεσμα λόγω μη σωστής συμπλήρωσης της αίτησης, ανατρέχοντας σε αυτήν με τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα
  • ελέγξουν από τον σχετικό πίνακα, αν έχουν αποκλειόμενα ωφελούμενα μέλη
  • αναφέρουν τους λόγους της ένστασης (π.χ. μη έκδοση επιταγής για ωφελούμενο παιδί)
  • τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας με ηλεκτρονική σάρωση όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά δικαιολογητικά, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι πάροχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά των ισχυρισμών τους.

cnn.gr