Αρχική Ν. Αρκαδίας Χρ. Λαμπρόπουλος: «Το Λεωνίδιο έχει όλες τις προδιαγραφές για να καταστεί διεθνής...

Χρ. Λαμπρόπουλος: «Το Λεωνίδιο έχει όλες τις προδιαγραφές για να καταστεί διεθνής προορισμός αναρριχητών»

Το Λεωνίδιο έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει και διεθνή προορισμό αναρριχητών και σε αυτό αποσκοπεί η αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του στο 4ο Φεστιβάλ αναρρίχησης, που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου στο Λεωνίδιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών-Οικονομικών-Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραλιακής Κυνουρίας και συγκεκριμένα του Λεωνιδίου, που μπορεί να καλύψει όλες τις προτιμήσεις των επισκεπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Άλλωστε η περιοχή διαθέτει φυσικό κάλλος, όμορφες παραλίες, γνωστούς θρησκευτικούς προορισμούς, ιδιαίτερη γαστρονομία με προϊόντα ΠΟΠ, όπως η τσακώνικη μελιτζάνα, ενώ το αναρριχητικό πάρκο, δίνει τη δυνατότητα της πραγματοποίησης αθλητικών διοργανώσεων όλο το χρόνο.

Τα στοιχεία αυτά δίνουν την δυνατότητα να ενισχυθεί η θέση του Λεωνιδίου και γενικότερα της Νότιας Κυνουρίας  στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού.