Αρχική Ν. Κορινθίας Ν. Ταγαράς: Επίσημη ένταξη της Πράξης «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Σικυωνίων» στο...

Ν. Ταγαράς: Επίσημη ένταξη της Πράξης «Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Σικυωνίων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 505.883,00 €

Η Πράξη “Δράσεις Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Δήμου Σικυωνίων”, συνολικού προϋπολογισμού 505.883,00 € και διαρκείας 8 μηνών, εντάσσεται επίσημα προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας 14, «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων.
Το έργο αφορά στην ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Σικυωνίων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η ανάπτυξη και οργάνωση του δικτύου ανακύκλωσης των αστικών οργανικών αποβλήτων (βιοαποβλήτων) από οικίες σε ημιαστικούς οικισμούς του Δήμου Σικυωνίων (οικισμοί Σικυώνος – Κιάτου, Κάτω Διμηνιού, Διμηνιού, Πασίου και Μουλκίου) της Δ.Ε. Σικυωνίων, την οργάνωση οικιακής κομποστοποίησης, καθώς και δράσεις δημοσιότητας για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις δράσεις.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Δράσεις Διαχείρισης Βισαποβλήτων Δήμου Σικνωνίων Χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 2014- 2020 Προύπολογισμός 505.883 € To έργο περιλαμβάνει την προμήθεια του Δήμου Σικνωνίων με: •1 απορριμματοφόρο όχημα .καφέ κάδους χωρητικότητας 240lt ·καφέ κάδους χωρητικότητας 360lt ·καφέ κάδους χωρητικότητας 1.100lt .οικιακούς κάδους κουζίνας 10lt ·βιοδιασπώμενες σακούλες 10lt .οικιακούς κομποστοποιητές 400lt Ναγαράς @n_tagaras Νίκος Ταγαράς Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας &ENEPTUAS"
Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε:
«Πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη για την οποία θέλω να εκφράσω ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά. Μέσω της υλοποίησης του έργου θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το δίκτυο διαχείρησης απορριμάτων των οικισμών της Δ.Ε. Σικυωνίων τόσο με την προμήθεια νέου απορριματοφόρου οχήματος, όσο και με την προμήθεια νέου υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Πρόκειται για ένα έργο με πραγματικό φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο που στόχο έχει όχι μόνο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους»
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο αποτελείται από 2 υποέργα:
• 1ο Υποέργο:​«Προμήθεια κάδων συλλογής βιοαποβλήτων και ενός (1) απορριμματοφόρου οχήματος τύπου “περιστρεφόμενου τυμπάνου” με σύστημα πλύσης κάδων». Αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού και απορριμματοφόρου οχήματος για τη συλλογή και μεταφορά των Βιοαποβλήτων οικιακής προέλευσης των εξυπηρετούμενων περιοχών του Δήμου Σικυωνίων και την οργάνωση οικιακής κομποστοποίησης.
• 2ο Υποέργο:​«Δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και δημοσιότητας για τη διαχείριση βιοαποβλήτων Δήμου Σικυωνίων». Αφορά στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη χρήση διανομή έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού για την εφαρμογή εκστρατείας (καμπάνιας) ευαισθητοποίησης σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος διαλογής στην πηγή (ΔσΠ) των οργανικών αποβλήτων του Δήμου Σικυωνίων. Η Πράξη περιλαμβάνεται σε πρώτη (Α’) χρηματοδοτική προτεραιότητα και συμφωνεί με τις προβλέψεις και τους στόχους του εγκεκριμένου και υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Παραδοτέα:
Με την υλοποίηση του 1ου Υποέργου θα παραδοθούν οι ακόλουθες προμήθειες:
• 8.000 οικιακοί πλαστικοί κάδοι κουζίνας χωρητικότητας 10lt
• 10.000 βιοδιασπώμενες σακούλες των 10lt
• 100 μεταλλικοί τροχήλατοι κάδοι με καφέ καπάκι χωρητικότητας 240lt
• 100 μεταλλικοί τροχήλατοι κάδοι με καφέ καπάκι χωρητικότητας 360lt
• 250 μεταλλικοί τροχήλατοι κάδοι με καφέ καπάκι χωρητικότητας 1.100lt
• 1 απορριμματοφόρο όχημα για αποκομιδή βιοαποβλήτων χωρητικότητας 10 m3, τύπου «περιστρεφόμενου τυμπάνου», με σύστημα πλύσης κάδων
• 150 οικιακοί κομποστοποιητές χωρητικότητας 400lt
Με την υλοποίηση του 2ου Υποέργου θα παραδοθούν οι ακόλουθες υπηρεσίες:
• Σχεδιασμός Επικοινωνιακής Δράσης (1 τεμάχιο)
• Εκτυπώσεις Φυλλαδίων για τις Δράσεις (1.000 τεμάχια)
• Ενημέρωση με Εκδηλώσεις, τοπικών φορέων για τις Δράσεις (2 τεμάχια)
• Ψηφιακή εκστρατεία ενημέρωσης για τις Δράσεις της Πράξης (2 τεμάχια)
• Τεχνικός Οδηγός Πληροφόρησης Πολιτών για τη λειτουργία του εξοπλισμού