Αρχική Eπικαιρότητα Fuel Pass 3: «Κλειδώνει» η επιδότηση και στο diesel κίνησης

Fuel Pass 3: «Κλειδώνει» η επιδότηση και στο diesel κίνησης

Σημαντική είναι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, για μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το ενεργειακό κόστος. Πρώτον, θα κριθεί το κατά πόσο η κυβέρνηση να προβεί σε παρέμβαση για τη μείωση της τιμής στο diesel κίνησης και δεύτερον, θα φανεί κατά πόσο η πρωτοβουλία που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής θα φέρει αποτελέσματα στην τιμή του φυσικού αερίου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο από τη μια θέλουν να μη δώσουν μια ακόμη επιδότηση, εδραιώνοντας μία εικόνα που θέλει την κυβέρνηση σε κάθε δυσκολία να παρεμβαίνει και να δίνει επιδοτήσεις, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια σε μια κατάσταση που επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη εικόνα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η κατεύθυνση είναι, σύμφωνα με το imerisia.gr, να δοθεί τελικά επίδομα για το diesel κίνησης, για το οποίο ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερο από αυτό που ήδη δινόταν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 15 λεπτά το λίτρο.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως οι εισηγήσεις που δέχονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι η επιδότηση να φτάσει τα 25 λεπτά το λίτρο και αυτό διότι αν παραμείνει στα 15 λεπτά ενδεχομένως να βρεθεί η τιμή στα ίδια επίπεδα με αυτά της βενζίνης, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα το ήθελαν στο οικονομικό επιτελείο, δηλαδή και επιδότηση να δοθεί και η τιμή να μην είναι χαμηλότερη από αυτή της βενζίνης.

Προ των πυλών και το Fuel Pass 3

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στο πότε θα δοθεί η «ανάσα» στους οδηγούς, για τον Νοέμβριο φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το Fuel Pass 3 τόσο για το πετρέλαιο κίνησης όσο και για τη βενζίνη.

Τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του Fuel Pass τρία τον Νοέμβρη επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αυτό που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί είναι αν η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο, ως ίσχυε δηλαδή, ή αν θα φτάσει τα 20-25 λεπτά.

Αν και το πιθανότερο σενάριο για την επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης είναι τα 15 λεπτά, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Συγκεκριμένα, για το Fuel Pass 3 εξετάζεται το εξής σενάριο για τη βενζίνη:

Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ
Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ

Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών

Επίσης, θα υπάρχει ξανά το μπόνους των 15 ευρώ για συναλλαγή με άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι η εναλλακτική -χωρίς μπόνους- είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Εισοδηματικά κριτήρια:

έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο