Αρχική Ν. Αργολίδος Το φυσικό αέριο «πάει» στο Ναύπλιο και το Άργος

Το φυσικό αέριο «πάει» στο Ναύπλιο και το Άργος

Άναψε το «πράσινο φως» για τη συγχρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ- Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου διανομής θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Σε τροχιά υλοποίησηςεισέρχεται ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ για την επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ΠεριφέρειαΠελοποννήσου.

Το έργο, το οποίο παρέμενε σε στασιμότητα από το 2017, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», ανοίγονταςτο δρόμο για την έλευση του φυσικού αερίου στο Ναύπλιο και το Άργος.Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 15,3 εκατ. ευρώκαι συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν συνολικά 75 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον2.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών, αριθμός ο οποίος θα είναι πολλαπλάσιος εφόσον υπάρξει μεγαλύτερηζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Στόχος είναι οι εργασίες κατασκευής του δικτύου να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023. Παράλληλα με τις εργασίες, θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), δίνοντας έμφαση στην σύνδεση των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως σχολείων και νοσοκομείων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκαςδήλωσε σχετικά: «Ένα σημαντικό έργο ενεργειακής υποδομής για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μπαίνει, επιτέλους, σε τροχιά υλοποίησης. Η κατασκευή δικτύουδιανομής στο Ναύπλιο και το Άργος θα παρέχει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσειςτων περιοχών αυτών τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, αλλά και στα αέρια καύσιμα του μέλλοντος, όπως το βιομεθάνιο και το υδρογόνο. Το ενεργειακό αποτύπωμα των πόλεων θα αλλάξει σημαντικά και, παράλληλα, θα ωφεληθεί η τοπική οικονομία, καθώς σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας».

Προηγούμενο άρθροΜε γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για το νέο Δημαρχείο στο Ζευγολατιό Κορινθίας (Βιντεο)
Επόμενο άρθροΛακωνία: Διασωθήκαν 75 μετανάστες που κινδύνευσαν στο Ακρωτήριο Μαλέας