Αρχική Eπικαιρότητα Αγρίνιο: Γιατί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο 28χρονος που ασέλγησε σε 4χρονο;

Αγρίνιο: Γιατί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο 28χρονος που ασέλγησε σε 4χρονο;

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός 4χρονου αγοριού στο Αγρίνιο από έναν 28χρονο ποδοσφαιριστή της Γ΄ Εθνικής. Αυτό όμως που προκάλεσε πολλά ερωτήματα ήταν το γεγονός ότι παραμένει ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι η Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων έδωσε εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του και οι φωτογραφίες του. 

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η μη σύλληψή του 28χρονου Δημήτρη Κραβαρίτη δεν οφείλεται σε παραδρομή, καθώς δεν έχει ακόμα κληθεί σε απολογία. 

Δημήτρης Κραβαρίτης 1

Ο 28χρονος παραμένει ελεύθερος καθώς ακόμα δεν έχει απολογηθεί για την κατηγορία της ασέλγειας σε 4χρονο – Facebook

Οι γονείς του παιδιού κατήγγειλαν την ασέλγεια τον Ιούλιο του 2021 και η ποινική δίωξη σε βάρος του 28χρονου ασκήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022.

Όλο αυτό το διάστημα δεν κδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 28χρονο, ενώ η Αστυνομία πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα πριν από μερικές ημέρες.

Επίσης, η ασέλγεια δε συνιστά αυτόφωρο αδίκημα με αποτέλεσμα η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 28χρονου να εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα.

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Π. Βαμβακάς στο agriniopress.gr «η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της. Η νεότερη εξέλιξη, αυτή της δημοσιοποίησης, για εμάς ήταν αναμενόμενη. Θα ακολουθήσει η απολογία του φερόμενου δράστη και αναμένουμε εξελίξεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές μιας και στο θέμα επιδείχθηκε άψογη επιστημονική και νομική προσέγγιση».

star.gr