Αρχική Eπικαιρότητα Βιασμός 12χρονης: Με 35 ονόματα η «κόκκινη λίστα» της ΕΛΑΣ

Βιασμός 12χρονης: Με 35 ονόματα η «κόκκινη λίστα» της ΕΛΑΣ

Περισσότερα από 35 άτομα, βιαστές του διαδικτύου, σκληροί παιδόφιλοι που περνούσαν το κατώφλι του οίκου ανοχής στο Γκάζι και συνεργάτες – συνεργοί του Ηλία Μίχου φιγουράρουν στην «κόκκινη λίστα» της Ασφάλειας σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν, να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία και τυλιγμένοι σε μια «κόλλα χαρτί» να σταλούν στην 33η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης. Οι έρευνες, διεξάγονται σε τρια διαφορετικά επίπεδα με αρκετούς από αυτούς να έχουν ταυτοποιηθεί και να είναι θέμα χρόνου η έκδοση ενταλμάτων για τη σύλληψη τους.

Την ίδια ώρα η 37χρονη μητέρα της μαθήτριας, μετά την απόφαση των αρχών να οδηγηθεί στη φυλακή, πέρασε την πρώτη νύχτα στην απομόνωση. Σε ένα κελί του 1ου ορόφου, στο Αναρρωτήριο της Γυναικείας Πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος, λίγα μόλις μέτρα από το κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου. Μάλιστα, οι δύο προφυλακισμένες μητέρες θα μοιράζονται το ίδιο καρτοκινητό τηλέφωνο που βρίσκεται έξω από την πόρτα του κελιού της Πιασπιρίγκου, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα προαυλίζονται τις ίδιες ή διαφορετικές ώρες.

Στο πρώτο επίπεδο ερευνών, βρίσκονται ο ηλικίας περίπου 40 ετών, διαχειριστής αλυσίδας οίκων ανοχής του κέντρου, ανάμεσα στους οποίους και το «κόκκινο σπίτι του μαρτυρίου» όπου ο Μίχος οδήγησε πέντε φορές το 12χρονο κοριτσάκι για να βιαστεί από μυημένους παιδόφιλους στο υπόγεο δίκτυο που είχε στήσει. Ο συγκεκριμένος, είναι ταυτοποιημένος και είναι θέμα τακτικής των profilers της ΕΛ.ΑΣ πότε θα αποφασιστεί η σύλληψη του. Στο ίδιο επίπεδο ερευνών είναι και οι τρεις μυστηριώδεις άγνωστοι με τα μικρά ονόματα Μιχάλης, Ιωσήφ και Δημήτρης για τους οποίους υπάρχει μερική ταυτοποίηση και αυτό που απαιτείται είναι χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε αυτή την κατηγορία, υπάρχει και ένας αστυνομικός που κατονόμασε η μικρή στην 3η κατάθεση της, φίλος του Μίχου και φέρεται να γνώριζε πράγματα για τις έκφυλες δραστηριότητες του.

oikos-anoxis-kolonos-1
oikos-anoxis-kolonos-12

 

Στο δεύτερο επίπεδο, οι έρευνες των αρμοδίων αξιωματικών, δεν έχουν προχωρήσει στο στάδιο της ταυτοποίησης συγκεκριμένων προσώπων. Αυτό το κομμάτι, αφορά στους περίπου 25 σκληροπυρηνικούς παιδόφιλούς τους οποίους διαχειριζόταν αποκλειστικά ο Μίχος και τους έκλεινε ραντεβού στον οίκο ανοχής για να ξεσπάσουν τη διαστροφή τους, στο άγουρο κορμάκι της μικρής για μια χούφτα ευρώ. Η έρευνα επικεντρώνεται στην αποκωδικοποίηση του τρόπου επικοινωνίας και συνεννόησης του 53χρονου με τους πελάτες – βιαστές προκειμένου να ξεσκεπαστεί η ταυτότητα τους. Κομβικό σημείο, τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στο κινητό και το τάμπλετ του Μίχου.

Τέλος, το τελευταίο σκέλος της πολυεπίπεδης έρευνας αφορά στους διεστραμμένους παιδεραστές του διαδικτύου. Ήδη από αυτό το γκρουπ έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις πλην του Γιάννη Σοφιανίδη που έχερι ήδη προφυλακιστεί αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην 33η ανακρίτρια για να απολογηθούν. Σε αυτή την κατηγορία των «διαδικτυακών βιαστών» τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα, τα ψηφιακά ίχνη υπάρχουν και οι πληροφορίες λένε ότι αναμένεται να συλληφθούν 6 με 7 άτομα.