Αρχική Eπικαιρότητα Καιρός: Στην κατηγορία 4 αναβαθμίζεται η κακοκαιρία (χάρτης)

Καιρός: Στην κατηγορία 4 αναβαθμίζεται η κακοκαιρία (χάρτης)

Αναβαθμίζει την κακοκαιρία το meteo του Εθνικού Αστεροκοπείου Αθηνών σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, σημειώνοντας πως φτάνει την κατηγορία επεισοδίου βροχόπτωσης 4.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Παρασκευή 14/10 η κακοκαιρία ενισχύεται σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις και φτάνει την κατηγορία επεισοδίου βροχόπτωσης 4Για το υπόλοιπο της Παρασκευή 14/10 βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, εξαιρουμένης της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και από το μεσημέρι στα νησιά του Αιγαίου και ενδεχομένως στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο, και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Από τη νύχτα της Παρασκευής 14/10 προς Σάββατο 15/10 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Εύβοια και στην Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου 15/10 με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σημαντικές βροχοπτώσεις. Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως το βράδυ του Σαββάτου 15/10 καθώς και οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή 14/10 θα παρουσιάσει πτώση στα περισσότερα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και δεν θα ξεπεράσει τους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στο Βόρειο Ιόνιο και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα φτάσει τους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 έως 25 βαθμούς κελσίου. Βόρειοι άνεμοι 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο. Στο Βόρειο Ιόνιο αναμένονται ανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ ενώ στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται δυτικοί και από το μεσημέρι νότιοι άνεμοι ίδιας έντασης.