Αρχική Ν. Ηλείας Πύργος: Στη φυλακή ο 22χρονος ληστής που ξυλοκόπησε βάναυσα ηλικιωμένη

Πύργος: Στη φυλακή ο 22χρονος ληστής που ξυλοκόπησε βάναυσα ηλικιωμένη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 22χρονος Ρομά που το απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της στο Πράσινο Πύργου.

Ο δράστης χτύπησε με μανία την γυναίκα με ένα σίδερο που κρατούσε, απαιτώντας να του δώσει τα χρήματα και τα κοσμήματά της. Ο νεαρός δράστης την  ξυλοκόπησε με τόσο βάναυσο τρόπο που παραλίγο να την σκοτώσει.

Σημειώνεται πως η άτυχη 77χρονη κατάφερε να την «γλιτώσει» όταν έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να τρομάξει ο νεαρός και να τραπεί σε φυγή με ένα αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα πέρασε έξω από το σπίτι, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Τότε η γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία, ενώ άμεσα έσπευσε στο σημείο  και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε και μετέφερε την ηλικιωμένη σε νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Το ίδιο βράδυ συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και σε βάρος του σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Οδηγήθηκε ενώπων Ανακριτή και Εισαγγελέα, απολογήθηκε τη Δευτέρα και κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη τους.