Αρχική Eπικαιρότητα Κολωνός: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης – Εντολή να ερευνηθούν οι τραπεζικοί...

Κολωνός: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης – Εντολή να ερευνηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου και της οικογένειας του παιδιού

Έρευνα για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό θα διεξαχθεί και από την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος.

Ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος έχει αρμοδιότητα, για υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας, έδωσε εντολή για κατεπείγουσα έρευνα.

Ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε να γίνει έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 53χρονου κατηγορούμενου. Παρόμοια εντολή δόθηκε από τον κ. Βουρλιώτη και για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της μητέρας της ανήλικης, που συνελήφθη με ένταλμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, εάν βρεθούν χρηματικά ποσά και ταυτοποιηθούν ότι προέρχονται από άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές με το κοριτσάκι, θα ακολουθήσει δέσμευση των χρημάτων και υποβολή νέας δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα συνελήφθη και η μητέρα του μικρού κοριτσιού, με το ένταλμα να μην αφορά μόνο κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου αλλά και για διακεκριμένη μαστροπεία και άλλες κατηγορίες.

newsit.gr