Αρχική Περ. Πελοποννήσου Επτά θύματα τροχαίων τον Σεπτέμβριο στην Πελοπόννησο – 2891 επικίνδυνες παραβάσεις

Επτά θύματα τροχαίων τον Σεπτέμβριο στην Πελοπόννησο – 2891 επικίνδυνες παραβάσεις

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε 38 τροχαία που συνέβησαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό δραστηριότητας των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν 6 θανατηφόρα τροχαία στα οποία έχασα τη ζωή τους 7 άνθρωποι.

Επίσης συνέβη ένα ατύχημα με 2 σοβαρά τραυματίες, 31 τροχαία με 47 ελαφρά τραυματίες, από τους οποίους οι 10 τραυματίστηκαν σε 6 τροχαία που συνέβησαν στους μεσσηνιακούς δρόμους.

Από την τροχονομική έρευνα, προέκυψε ότι τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η απόσπαση προσοχής του οδηγού και οι παραβιάσεις σήμανσης.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Σεπτέμβριο συγκροτήθηκαν 590 συνεργεία ελέγχων μέθης και διενεργήθηκαν 11.769 αλκοτέστ, ενώ διαπιστώθηκαν 193 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν και 2.891 επικίνδυνες παραβάσεις από τις οποίες οι 1.895 για υπερβολική ταχύτητα και οι 586 για μη χρήση του κράνους και της ζώνης ασφαλείας.

Προηγούμενο άρθροEναρκτήρια συνεδρίαση του νέου Τοπικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης
Επόμενο άρθροΠαρατείνεται η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου