Αρχική Eπικαιρότητα Άστατος καιρός με βροχές τοπικού χαρακτήρα

Άστατος καιρός με βροχές τοπικού χαρακτήρα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. 

Οι όποιες βροχές εμφανιστούν το επόμενο 24ωρο θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, θα είναι κυρίως με μορφή ψιχάλας ή μπόρας και θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας -κυρίως στα ορεινά.
ΕΜΥ: Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Τετάρτη 12/10/22 
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Τετάρτη, θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής και νότιας χώρας.
Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια- παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κατά διαστήματα και στη νότια Πελοπόννησο πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
 
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Αρχικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.