Αρχική Ν. Αργολίδος Το Ναύπλιο υποδέχθηκε από τη Λέσβο τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ,...

Το Ναύπλιο υποδέχθηκε από τη Λέσβο τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης (video)

Με θρησκευτική λαμπρότητα το Ναύπλιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ενδόξων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από τη νήσο Λέσβο την  Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022.
Η υποδοχή έγινε από κλήρο και λαό στην είσοδο του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην συνοικία της Πρόνοιας. Τα Ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο ναό από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2022.
Τα Ιερά Λείψανα που μετέφερε ο π. Καλλίνικος από την Μητρόπολη Μυτιλήνης ,υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, στα προπύλαια του Ιερού Ναού.
Μετά την υποδοχή ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ,ευχαρίστησε εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο, για την άδεια που έδωσε να μεταφερθούν τα Ιερά λείψανα από την ιερά Μονή στο Ναύπλιο, καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την άδεια του να τεθούν προς προσκύνηση στον ενοριακό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.
Κατά την παραμονή των ιερών λειψάνων στον Ιερό Ναό, έχει προγραμματισθεί να τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00πμ έως και τις 09:00μμ. καθημερινά.