Αρχική Ν. Ηλείας Πύργος: Δις ισόβια για τη στυγερή δολοφονία ταξιτζή – Οι αποκαλύψεις για...

Πύργος: Δις ισόβια για τη στυγερή δολοφονία ταξιτζή – Οι αποκαλύψεις για τον δράστη του εγκλήματος

Αυλαία για το έγκλημα που συγκλόνισε την Ηλεία και τον Πύργο. Η δολοφονία του ταξιτζή σημειώθηκε από συγχωριανό του, που τον γνώριζε καλά. Ο 48χρονος αρνήθηκε τα πάντα, αλλά τα στοιχεία δεν του άφηναν περιθώρια…

Ο ταξιτζής είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στην Ηλεία, με τις αρχές να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης και να φτάνουν στα ίχνη του δράστη. Ενός 48χρονου που τον σκότωσε με αγριότητα. Το θύμα άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο, λίγα λεπτά μετά την άγρια επίθεση. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε σημειωθεί διάρρηξη στο σπίτι του 59χρονου, με τους δράστες να παίρνουν μόνο το κινητό τηλέφωνο του ταξιτζή.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας ο 48χρονος αλλοδαπός για τη δολοφονία του 59χρονου ταξιτζή στο Καπελέτο Ηλείας που σημειώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο. Στον 48χρονο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, οπλοφορία, οπλοκατοχή και πλημμεληματική κλοπή του επιβλήθηκε ποινή δις ισόβια κάθειρξη και 11 μήνες φυλάκιση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Όπως φάνηκε, τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και οδήγησαν αρχικά στην σύλληψή του τον Αύγουστο του 2021 ήταν τόσο ισχυρά, που παρά τη δήλωση του κατηγορούμενου περί αθωότητάς του κατά τις συνεδριάσεις του ΜΟΔ, δικαστές και ένορκοι χρειάστηκαν μόνο δύο δικάσιμους για να αποφασίσουν ομόφωνα την ενοχή του, επιβάλλοντάς του τη μέγιστη ποινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φαίνεται πως γνώριζε καλά τον 59χρονο οδηγό ταξί και την οικονομική του κατάσταση, καθώς μέχρι και πρόσφατα, ήταν συχωριανός με το θύμα.

Το θύμα ξεψύχησε μέσα στο ασθενοφόρο που τον παρέλαβε για να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το σπίτι του 59χρονου είναι σε κεντρικό δρόμο του χωριού, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν άγνωστοι είχαν διαρρήξει ξανά το σπίτι του, αφαιρώντας μόνο το κινητό του τηλέφωνο.