Αρχική Eπικαιρότητα Σεισμός Κορινθιακός: Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι μετά τα 5,1 Ρίχτερ

Σεισμός Κορινθιακός: Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι μετά τα 5,1 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός 5,1 ριχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 ωρα Ελλάδος με το επίκεντρο να είναι κοντά στην θαλάσσια περιοχή, κοντά στην Αντίκυρα

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία και Αττική.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό το επίκεντρο του σεισμού είναι 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας, στην περιοχή των Δελφών.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν υπάρχουν ζημιές στην περιοχή του επίκεντρου. Στις περιοχές κοντά στον σεισμό οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, καθώς η δόνηση ήταν ισχυρή και υπήρξε και ισχυρό βουητό.

Τι δηλώνουν οι σεισμολόγοι

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Θέλει ιδιαίτερη προσοχή ο Κορινθιακός

Για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στον Κορινθιακό μίλησε στο in.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή του Κορινθιακού θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

«Ήταν ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός σε αρκετές περιοχές, ακόμα και στην Αττική» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι οι σεισμολόγοι θα πρέπει λάβουν όλα τα στοιχεία για να μελετήσουν το φαινόμενο.

Ευθύμης Λέκκας:Πρόωρο να πούμε αν ήταν η κύρια δόνηση

Στο μικρό βάθος που υπολογίζεται σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 5 χιλιόμετρα εστίασε την προσοχή του, μιλώντας στο in, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο για τους ειδικούς να αποφανθούν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ σημείωσε πως η σεισμική δόνηση εντάσσεται στη σεισμικότητα της περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου.