Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τρύγος στους αμπελώνες της Μαντινείας (Βιντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τρύγος στους αμπελώνες της Μαντινείας (Βιντεο)

Ο τρύγος, η σημαντικότερη ίσως στιγμή στην ιστορία ενός κρασιού, βρίσκεται σε εξέλιξη στους αμπελώνες της Μαντινείας, στην καρδιά της Αρκαδίας, με την παραγωγή να είναι ποσοτικά και ποιοτικά αρκετά καλή φέτος.

Η διαδικασία του τρύγου έχει ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου, με τον τρύγο της Μαντινείας να είναι ο τελευταίος τρύγος της Ελλάδας και από τους τελευταίους της νότιας Ευρώπης.

Φέτος, η τιμή του σταφυλιού στις ζώνες της Μαντινείας αυξήθηκε κατά 0,05 λεπτά σε σχέση με πέρσι, με την τιμή να ανέρχεται στα 0,50 λεπτά. Ωστόσο, παραγωγοί και οινοποιοί δεν είναι ευχαριστημένοι από το συγκεκριμένο κόστος.

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης είναι ένα θέμα που ταλανίζει τους παραγωγούς αλλά και τα οινοποιεία της Αρκαδίας.

Τέλος, η Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια έχει κάνει άλματα στην παραγωγή και στην ποιότητα του κρασιού αλλά ακόμα χρειάζεται αρκετή τεχνογνωσία και έμφαση στο marketing για να ανταγωνιστεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο εξαγωγικό κομμάτι.

Δείτε το σχετικό βιντεο:

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο για τη «Δημιουργία Εξαγώγιμου Προϊόντος & Εξαγωγικές Διαδικασίες» από το Επιμελητήριο Αρκαδίας & το Enterprise Greece (Bιντεο)
Επόμενο άρθροΣτο πρώτο σκαλί του βάθρου η Κόρινθος με αθλητή του ειδικού σχολείου στους Πανελλήνιους αγώνες των Special Olympics (Bιντεο)