Αρχική Eπικαιρότητα Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας – «Καταπέλτης»...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραπέμπεται σε δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας – «Καταπέλτης» το βούλευμα

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα «φωτιά» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για την δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 9χρονου κοριτσιού.

Οι δικαστές (Γεώργιος Κασίμης, Πρόεδρος Πλημμελειοδικών, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος και Θεοδώρα Τραϊανίδου, Πλημμελειοδίκες) υιοθετούν εν πολλοίς την πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη, καταλήγοντας, ωστόσο, ότι τον Απρίλιο του 2021 η κατηγορούμενη προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί όχι όμως προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο, αλλά με την χορήγηση κεταμίνης. Εκείνη τη φορά δεν τα κατάφερε λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών. Λίγους μήνες μετά, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο, το επιχείρησε και πάλι. Ωστόσο τότε οι γιατροί δεν πρόλαβαν, και το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Ιανουαρίου του 2022 μέσα στο νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ».

Το σκεπτικό των δικαστών

Οι δικαστές κρίνουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται, με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ σκιαγραφόντας το προφίλ της κατηγορουμένης, κάνουν λόγο θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα.

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή, υπογραμμίζοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο.

Το κίνητρο

Το κίνητρο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ήταν τόσο η εμμονή που φέρεται να είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη αλλά και τα περιστατικά που καταγράφονται την περίοδο που ήταν σε διάσταση. Επιπλέον, αποδίδουν τις πράξεις της κατηγορούμενης στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι, μεταξύ άλλων, στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί από την ανακρίτρια.

«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Ύποπτη για νέες αξιόποινες πράξεις ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων

Από τα παραπάνω, οι δικαστές κρίνουν πως πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση της Πισπιρίγκου για ακόμη έξι μήνες καθώς η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων, όμοιων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων.

Προηγούμενο άρθροΜαύρο Ρόδο: Το μικρό χωριό της Αρκαδίας όπου γυρίζεται η νέα σειρά (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΝέοι Μητροπολίτες: Αιτωλίας Δαμασκηνός & Γόρτυνος Νικηφόρος