Αρχική Ν. Αρκαδίας Εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ επετείου απελευθέρωσης της Τρίπολης από τα γερμανικά στρατεύματα

Εκδηλώσεις της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ επετείου απελευθέρωσης της Τρίπολης από τα γερμανικά στρατεύματα

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτώβρη, η Πανελλήνια Ένωση Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργανώνει εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Πλατεία Άρεως, για τα 78 χρόνια από την απελευθέρωση της Τρίπολης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Το Σαββατοκύριακο 1 κ 2 Οκτώβρη από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. στην Πλατεία Άρεως θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας αγωνιστών και ντοκουμέντων από εκείνη την περίοδο, αλλά και βιβλιοπωλείο.
Το Σάββατο 7 το απόγευμα, στο χώρο των εκδηλώσεων θα γίνει συζήτηση για κρίσιμα γεγονότα πριν και μετά την απελευθέρωση της Τρίπολης και της χώρας από τους ναζί κατακτητές.
Το πρωί της Κυριακής θα γίνει ιστορικός περίπατος στη Τρίπολη σε χώρους θυσίας και μνημεία για εκείνη την περίοδο, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει συγκέντρωση στην Πλατεία Άρεως όπου χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος της Τρίπολης και ο ανιψιός του εθνοσύμβουλου και κυβερνητικού επιτρόπου Γρηγορίου Μίγα κ. Αντώνης Μίγας.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλία από νεανικό συγκρότημα με αγωνιστικά τραγούδια και αντάρτικα που αφορούν εκείνη την περίοδο και την περιοχή.