Αρχική Eπικαιρότητα Βουλή – παρακολουθήσεις: Καταθέτει η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου

Βουλή – παρακολουθήσεις: Καταθέτει η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου

υνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη με την κατάθεση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρας Ρογκάκου.

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση της επικεφαλής της ΕΑΔ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10:00. Είναι η έκτη κατά σειρά μάρτυρας που έχει κληθεί και θα καταθέσει στην Επιτροπής.

Χθες, έγινε γνωστό, ότι η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa, που έχει κληθεί για να καταθέσει στην Επιτροπή και η οποία είναι μόνη κάτοικος εξωτερικού, κωλύεται αυτή την περίοδο να είναι στην Ελλάδα. Μετά από συζήτηση στην Επιτροπή και εξέταση προτάσεων, κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η πρακτική που έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις σε προηγούμενες Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές της Βουλής. Δηλαδή, να συνταχθεί από κοινού από τα μέλη της Επιτροπής ένα ερωτηματολόγιο να της αποσταλεί και εκείνη να απαντήσει γραπτά.