Αρχική Ν. Κορινθίας Τρόμος στον Ισθμό: Πυροβόλησαν με αεροβόλο εν κινήσει αυτοκίνητο

Τρόμος στον Ισθμό: Πυροβόλησαν με αεροβόλο εν κινήσει αυτοκίνητο

Μία μικρή εξόρμηση στο εξοχικό τους παρ’ ολίγον να καταλήξει σε τραγωδία για μία οικογένεια που πήγε να περάσει το Σαββατοκύριακό της στην Κόρινθο.

Το βράδυ της Παρασκευής μητέρα, πατέρας και κόρη πήραν το αυτοκίνητο με κατεύθυνση τα Καλάμια Κορινθίας για φαί. Στον γυρισμό, γύρω στις έντεκα και μισή, ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε και το πλαϊνό τζάμι του αυτοκινήτου έγινε χίλια κομμάτια.

Η Ειρήνη Μπαρού περιγράφει:

«Ακούω ένα δυνατό μπαμ, πέφτουν τα γυαλιά πάνω μου, στο μάτι μου, στο πόδι μου, στο χέρι μου, σταματάμε στα 50μ υπήρχε ένα βενζινάδικο, μας βοήθησε εκεί ο άνθρωπος.

Ο χρόνος ξαφνικά σταμάτησε. Η μητέρα της Ειρήνης έπρεπε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να μην χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου με την κόρη της στο πίσω κάθισμα δεξιά να αιμορραγεί σε πρόσωπο, χέρια και πόδια.

Η μητέρα μου σε κρίση πανικού με 18,5 πίεση γιατί είδε το μάτι μου και τα αίματα στο πόδι μου και έπαθε πανικό

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά την γέφυρα του Ισθμού Κορίνθου, με το αυτοκίνητο να κινείται στην παλιά Εθνική Οδό στο ρεύμα προς Αθήνα. Η οικογένεια σταμάτησε έντρομη λίγα μέτρα πιο κάτω στο πρώτο βενζινάδικο που βρήκε, με τον υπεύθυνο να καλεί την αστυνομία».

Εγώ νόμιζα πως ξύπνησα από όνειρο, δεν φανταζόμουν τι είχε συμβεί, φώναζα μας χτυπήσανε η μητέρα μου προσπαθούσε να σταματήσει – φώναζα το μάτι μου, ευτυχώς είχαν μπει θραύσματα δεν είχε καρφωθεί κάτι».

Οι γονείς της Ειρήνης μπήκαν ξανά στο αυτοκίνητο και μετέφεραν την κόρη τους στο νοσοκομείο της Κορίνθου για τις πρώτες βοήθειες. Εκεί οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κορίτσι για να βγάλουν τα θραύσματα κρυστάλλων που είχε τόσο στο σώμα της, όσο και στο μάτι της.

«Ήρθε αστυνομία, μας είπε ότι γίνεται πάρα πολύ συχνά σε αυτό το σημείο και επειδή δεν βρέθηκε πέτρα μας είπαν ότι ρίχνουν με αεροβόλο».

Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί, ώσπου η αστυνομία τους ενημέρωσε πως είναι ένα σημείο που κρύβονται επιτήδειοι με σκοπό να πετύχουν αυτοκίνητα με αεροβόλο.

«Μου λέει ένας αστυνομικός είστε από τη θραύση κρυστάλλων στον ισθμό λέω μάλιστα μου λέει συμβαίνει πάρα πολύ συχνά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία νέα μόδα που επιτήδειοι στήνουν καρτέρι στην Παλαιά Εθνική Οδό με αεροβόλο στα χέρια, με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς.

Η Ειρήνη Μπαρού μιλώντας ζωντανά στο Mega ανέφερε για το περιστατικό: «Με βοήθησε ο Θεός και λίγο πριν φθάσουμε στον Ισθμό και έκλεισα το παράθυρο, αλλιώς δεν ήξερα τι θα είχε γίνει. Σταματήσαμε παρακάτω σε ένα βενζινάδικο όπου μας βοήθησαν , η μητέρα μου ήταν σε κατάσταση πανικού, καθώς ήταν η οδηγός, και καλέσαμε την αστυνομία».

«Από την αστυνομία ενημερωθήκαμε ότι συμβαίνει πολύ συχνά αυτό το περιστατικό», ενημέρωσε η ίδια.