Αρχική Eπικαιρότητα Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 50χρονο που δολοφόνησε τη σύζυγό του με 23 μαχαιριές...

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 50χρονο που δολοφόνησε τη σύζυγό του με 23 μαχαιριές – Τι κατέθεσε ο γιος τους

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο άντρας που τον Νοέμβριο του 2021 δολοφόνησε την 48χρονη σύζυγό του με 23 μαχαιριές, μέσα στο σπίτι τους στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Στον 50χρονο που δεν μετήχθη στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην, επιβλήθηκε η ποινή της ισόβια κάθειρξης για ανθρωποκτονία με δόλο και ακόμη τρία έτη για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η άγρια δολοφονία που συνέβη τον Νοέμβριο του 2021, στην περιοχή της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, είχε σοκάρει το πανελλήνιο αφού η σορός της ατυχής Ταμάρα εντοπίστηκε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της και έφερε συνολικά 23 μαχαιριές στο άψυχο σώμα της. Ο δράστης με καταγωγή από την Αρμενία, αφού σκότωσε τη σύζυγό του, ξεπλεινε τα χέρια του από τα αίματα και κατευθύνθηκε έως το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Στους αστυνομικούς ανέφερε ψυχρά ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμά του επί της οδού Πόντου και τους έδωσε τη διεύθυνση αλλά και τον όροφο για να την εντοπίσουν.

Ο ίδιος αργότερα επικαλέστηκε πως πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ σήμερα δεν μετήχθη στο δικαστήριο και δικάστηκε ερήμην.

Την σκότωσε επειδή “έβγαλε γλώσσα” – Η κατάθεση του γιου

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσε σήμερα το πρωί ο γιος της 48χρονης γυναίκας, ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Μιλώντας για τον πατέρα του, περιέγραψε έναν άνθρωπο ιδιαίτερα βίαιο, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά πρόβλημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί δύο φορές.

Η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και υπήρχαν καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού. Ο 50χρονος, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, χτυπούσε συχνά την μητέρα του αλλά και τον ίδιον, και τον χαρακτήρισε ως έναν άνθρωπο της νύχτας που ήθελε να περνάει πάντα το δικό του και έκανε δουλειές στο σκοτάδι.

“Η μαμά μου φοβόταν να χωρίσει. Της είχε πει ότι “αν ποτέ φύγεις εγώ θα σε βρω και αν δεν σε βρω θα πάνω κακό στους δικούς σου ανθρώπους“. Ο πατέρας μου ήταν πολύ βίαιος άνθρωπος. Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε. Ότι κι αν ήταν ο πατέρας μου, δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγε έτσι”, ανέφερε ο γιος του ζευγαριού. “Ο πατέρας μου είχε καταγωγή από την Αρμενία, εκεί μεγάλωσε. Εκανε δουλειές της νύχτας, ήταν άνθρωπος που έκλεβε, έμπαινε σε φασαρίες, έχει κάνει φυλακή στην Αρμενία. Ζούσε την νύχτα”, είπε.

Μιλώντας με ιδιαίτερη συγκίνηση για την μητέρα του, ανέφερε ότι καθημερινά ξυπνούσε στις 7 το πρωί για να πάει στη δουλειά της και γυρνούσε στο σπίτι στις 5 το απόγευμα. “Μόλις έρχονταν σπίτι μαγειρεύε, καθάριζε και φρόντιζε να είναι όλα όπως πρέπει και τα οικονομικά του σπιτιού. Δεν την θυμάμαι ποτέ να πηγαίνει έστω μια βόλτα στο κέντρο. Ο πατέρας μου δεν ήθελε να έχουμε σχέσεις με άλλους ανθρώπους, ούτε με συγγενείς. Όταν ήταν να φιλοξενήσουμε την γιαγιά μου την έδιωξε. Ο αδελφός του είναι σαν αυτόν, μπορεί και χειρότερος. Ζει στην Αρμενία”, κατέθεσε ο μάρτυρας.

Όπως είπε στη συνέχεια, δύο εβδομάδες πριν από την άγρια δολοφονία, είχε υπάρξει ένταση στο σπίτι ανάμεσα στο ζευγάρι και δεν ήταν η πρώτη φορά. Μιλώντας για την βία που τους ασκούσε ο πατέρας του, ο γιος είπε ότι σε ηλικία 15 ετών μπήκε μπροστά για να προστατεύσει την μητέρα του που δεχόταν χτυπήματα με κλωτσιές και μπουνιές από τον 50χρονο. “Τότε με έπιασε από το λαιμό και με πέταξε με δύναμη στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα πόδια του κρεβατιού”.

Σχετικά με την μοιραία ημέρα, ανέφερε ότι υπήρχε ευχάριστο κλίμα στο σπίτι και ότι ο 50χρονος του είχε δείξει το μαχαίρι, αλλά όχι απειλητικά. “Οι Αρμένιοι έχουν μαχαίρια και μου το έδειξε σαν κάτι παραδοσιακό“, ανέφερε, τονίζοντας ότι πρόσεξε πως ήταν πολύ κοφτερό.

Ο γιος του ζευγαριού έμαθε ότι η μητέρα του έχει δολοφονηθεί όταν έφυγε από το σπίτι και πήγε στην εργασία του. Από τότε, όπως κατέθεσε, συνάντησε μία φορά τον πατέρα του και όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό, του απάντησε “επειδή μου έβγαλε γλώσσα“. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του είπε ότι ο πατέρας του πίστευε πως η μητέρα του ήταν ιδιοκτησία του και ότι μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η μητέρα του ήταν νεκρή.

Η κατάθεση του αστυνομικού

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε και ο αστυνομικός που κλήθηκε στο διαμέρισμα του ζευγαριού και εντόπισε άγρια δολοφονημένη την άτυχη γυναίκα.

Όπως είπε ο μάρτυρας, στις 21.30, ο 50χρονος αφού πήγε στο ΤΑ Αριστοτέλους και δήλωσε ότι σκότωσε τη σύζυγό του, στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα για να διαπιστώσουν πιο ήταν η κατάσταση. Μόλις ανέβηκαν στον πρώτο όροφο, χτύπησαν το κουδούνι ωστόσο κάνεις δεν άνοιξε την πόρτα. Λόγω της έκτακτης κατάστασης και του κινδύνου για ανθρώπινη ζωή, οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα για να μπουν στον εσωτερικό χώρο.

“Η γυναίκα εντοπίστηκε στον χώρο της κρεβατοκάμαρας, καθιστή και μέσα σε μια λίμνη αίματος, χωρίς σφυγμό. Στο χώρο του σαλονιού, στον καναπέ, υπήρχε ένα μαχαίρι κυνηγιού, μέσα στη θήκη. Οι γείτονες που ρωτήσαμε μας είπαν ότι δεν άκουσαν κάποιον καβγά. Ο χώρος ήταν τακτοποιημένος και στα δωμάτια του διαμερίσματός υπήρχε φως”, κατέθεσε ο μάρτυρας αστυνομικός