Αρχική Eπικαιρότητα «Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη 28χρονος που έκλεβε τσάντες στο αεροδρόμιο – Δείτε βίντεο

«Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη 28χρονος που έκλεβε τσάντες στο αεροδρόμιο – Δείτε βίντεο

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 28χρονος «ελαφροχέρης» από τη Συρία, ο οποίος εκμεταλλευόταν το συνωστισμό και την απροσεξία τουριστών και άρπαζε τσάντες, πορτοφόλια και άλλα προσωπικά αντικείμενα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο 28χρονος που άρπαζε πορτοφόλια και τσάντες από ανυποψίαστους τουρίστες, είχε κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές και λοιπά αδικήματα. Συγκεκριμένα, η πρώτη του σύλληψη έγινε το 2014 στο Φαρμακονήσι, όταν ήρθε παράνομα στην Ελλάδα και κατηγορήθηκε για μεταφορά μεταναστών. Από τότε μπαινοβγαίνει στις φυλακές και παρά το γεγονός ότι έχει τόσο βαρύ παρελθόν με εντολή εισαγγελέα μετά και την νέα του σύλληψη αφέθηκε… ελεύθερος.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προέκυψε ότι μόνο το τελευταίο διάστημα είχε διαπράξει τουλάχιστον πέντε κλοπές.

 

Όπως φαίνεται στα βίντεο που καταγράφουν τη δράση του, ο 28χρονος από τη Συρία προσποιείται τον τουρίστα που περιμένει την πτήση του. Ανάλογο είναι και το ντύσιμό του. Με απόλυτη ψυχραιμία, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στην καφετέρια του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος υπάρχουν εκατοντάδες πολίτες, αρπάζει την μαύρη τσάντα ενός άνδρα που κάθεται ακριβώς πίσω του. Αφού την αφαιρέσει, σηκώνεται και φεύγει ατάραχος.

Δεν είναι όμως το μοναδικό θύμα του θρασύτατου κακοποιού. Σε άλλη περίπτωση, φορώντας ξανά λευκή μπλούζα και ένα καπέλο πλησιάζει τουρίστες που στέκονται όρθιοι διπλά σε μια κολώνα. Χωρίς δεύτερη σκέψη τους αρπάζει μια τσάντα πλάτης, όμως αντί να φύγει, γυρνά και τους κοιτά επιδεικτικά. Εκείνοι όμως δεν έχουν αντιληφθεί ότι τους έχει κλέψει.

Ο «ελαφροχέρης» του αεροδρομίου εκμεταλλευόταν και την παραμικρή αδράνεια των τουριστών. Σε αυτό το βίντεο πλησιάζει ένα ζευγάρι που κάθεται στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου. Ο κακοποιός δεν διστάζει και πλησιάζει από πίσω τον άνδρα και χωρίς να τον αντιληφθεί του αρπάζει την τσάντα σε δευτερόλεπτα.