Αρχική Ν. Κορινθίας Κατερίνα Γκέκη Φαρμάκη : Αριθμοί που δήθεν Ευημερούν

Κατερίνα Γκέκη Φαρμάκη : Αριθμοί που δήθεν Ευημερούν

Η ακρίβεια είναι εδώ και αδειάζει τις τσέπες μας.
Το καλάθι της νοικοκυράς, αυτό που πρέπει να γεμίσει κάθε μέρα για το φαγητό της οικογένειας, έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% τον τελευταίο χρόνο γεμίζοντας όλους μας με άγχος ,ανασφάλεια και φόβο για την επόμενη μέρα.
Από την άλλη πλευρά έχεις να αντιμετωπίσεις λογαριασμούς ρεύματος τριπλάσιους από ότι είχες υπολογίσει-ας λένε κάποιοι ότι καταργήθηκε η ρήτρα κάθε άλλο αυτή ενσωματώθηκε στην τιμή της kwh – βενζίνη στα ύψη και εν όψει του χειμώνα σκέφτεσαι αν θα μπορέσεις τελικά να ζεσταθείς. Κι αν είσαι και σ’ αυτούς που είχαν βάλει φυσικό αέριο, ετοιμάζεσαι για κρυοπαγήματα.
Κάνεις μια βόλτα στην πόλη σου και διαπιστώνεις πως τα καφέ είναι μεν γεμάτα, αλλά πολλά καταστήματα έχουν κλείσει και σε όσα είναι ανοικτά οι έμποροι διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει κίνηση. Δείγμα ότι δεν περισσεύουν χρήματα, μιας και πρέπει πρώτα να καλυφθούν οι ανελαστικές δαπάνες των νοικοκυριών.
Και απέναντι σε όλα αυτά ακούς για ανάπτυξη 7%, για επενδύσεις, για αύξηση των καταθέσεων, για την οικονομία που πάει καλά κλπ
Είναι πράγματι έτσι; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ !!!!
Και δεν είναι, διότι απλά η ακρίβεια οδηγεί σε μεγαλύτερα ποσά κατανάλωσης ,μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος μέσω του ΦΠΑ,μεγαλύτερο ΑΕΠ ,αλλά στην πράξη αυτά τα έσοδα δεν είναι προϊόντα της πραγματικής οικονομίας και της μεγέθυνσή της ,είναι ένα ΑΕΠ φούσκα.
Και οι καταθέσεις πως αυξάνονται ; ποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος μας την ίδια ώρα που εμείς πασχίζουμε να τα βγάλουμε πέρα ;
Και ακούς και τον Πρωθυπουργό να σου λέει κατάμουτρα, ότι από αυτά που σου έχει πάρει δημιουργήθηκε δημοσιονομικός χώρος και δίνει επιδόματα να στηρίξει τους ευάλωτους.
Που σ’ αυτούς δεν είσαι εσύ, διότι έτυχε να δουλεύεις και να δηλώνεις εισόδημα, η αν είσαι συνταξιούχος μέχρι 800 ευρώ μικτά ( 600 ευρώ καθαρά ) αλλά έχεις ένα μικρό επί πλέον εισόδημα αποκλείεσαι και εσύ !!! Τελικά ποιοι τα παίρνουν αυτά τα επιδόματα ;;;
Να μην ξεχάσω !! Από τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν αποκλείστηκαν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έμποροι και επιχειρηματίες. Κανένα μέτρο για αυτούς !!!
Και το κερασάκι στην τούρτα !!
Τα «κόκκινα δάνεια» λέει μειώθηκαν. Όμως, τα κόκκινα δάνεια όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αντίθετα, αυξάνονται.
Και αυτό γιατί τώρα οι πολίτες αντιμετωπίζουν ένα σκληρό δίλημμα: Να αγοράσουν τρόφιμα και να πληρώσουν ρεύμα,και πετρέλαιο για να ζήσουν στο σπίτι τους,
ή να πληρώσουν το δάνειο για να μην χάσουν το σπίτι τους !!