Αρχική Ν. Αργολίδος Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί σταφυλιών...

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί σταφυλιών στην ορεινή Αργολίδα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη άμεσης εκτίμησης των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί των ποικιλιών οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών στην ορεινή Αργολίδα από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις υπήρξαν καταστροφικές για τους παραγωγούς οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων ποικιλιών σταφυλιών σε περιοχές της ορεινής Αργολίδας όπως η Σκοτεινή – Εξοχή, η Αλέα, το Πλατάνι – Άγιος Νικόλαος και το Γυμνό.

Καθώς οι ζημιές είναι μεγάλες και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω των εφοδίων που ειδικά φέτος τους έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τόσο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο όσο και την οικονομική τους επιβίωση, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να γίνουν χωρίς καθυστερήσεις από τον ΕΛΓΑ οι σχετικές εκτιμήσεις και η σχετική αναγγελία για τις δηλώσεις να περιλαμβάνει όλες τις ποικιλίες σταφυλιού που υπέστησαν ζημιά.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Με ποιες ενέργειες θα διασφαλιστεί η χωρίς καθυστερήσεις εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί οινοποιήσιμων και επιτραπέζιων σταφυλιών στην ορεινή Αργολίδα από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις ώστε να καταβληθούν εγκαίρως οι προσήκουσες αποζημιώσεις».