Αρχική Eπικαιρότητα Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοιχτή μέχρι αύριο Πέμπτη η πλατφόρμα για τις αιτήσεις...

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοιχτή μέχρι αύριο Πέμπτη η πλατφόρμα για τις αιτήσεις (video)

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοιχτή μέχρι αύριο Πέμπτη η πλατφόρμα για τις αιτήσεις (video)

Ανοιχτή μέχρι αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 23:59, θα είναι η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Αφορά φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη περιοχή από την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους και ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, είπε στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.
Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1995) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

ertnews.gr