Αρχική Eπικαιρότητα Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου στις 17:00 για την ενεργειακή κρίση

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου στις 17:00 για την ενεργειακή κρίση

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για την ενεργειακή κρίση.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων υπό τον πρωθυπουργό,  σχετικά με τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου και την επικαιροποίηση των δράσεων που έχουν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα. Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις και η επάρκεια αγαθών αλλά και οι σχεδιασμοί που έχει κάνει η Ελλάδα, ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Η κυβέρνηση έχει ήδη εφαρμόσει πλειάδα μέτρων αλλά δεν θα μείνει μόνο εκεί, ανέφερε «θα λάβουμε μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για την ενίσχυση των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δείτε την ενημέρωση από τον κ. Οικονόμου:

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (5/9/22)

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για Ευρωπαϊκή αδράνεια η οποία πρέπει πλέον να «σπάσει» και υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν, αναπτύσσοντας έξι συγκεκριμένες προτάσεις, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, να αποσυνδεθεί η τιμή του από αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου για τα ευρωπαϊκά κράτη.

Σημειώνεται ότι πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το πακέτο μέτρων και ελαφρύνσεων που θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου. Προς το παρόν, όπως βεβαιώνουν και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, τα μέτρα δεν έχουν ακόμη κλειδώσει, κάτι που αναμένεται να γίνει προς τα τέλη της εβδομάδας, όταν θα γίνουν γνωστά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας που θα καθορίσουν και τα δημοσιονομικά περιθώρια.
Προηγούμενο άρθροΓυναίκα βρέθηκε αιμόφυρτη σε πεζοδρόμιο
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία – Δείτε βίντεο