Αρχική Ν. Κορινθίας Η Νεμέα τιμά τον ιδρυτή της Α Γιορτής Κρασιού Γεωπόνο Νίκο Μπούρα

Η Νεμέα τιμά τον ιδρυτή της Α Γιορτής Κρασιού Γεωπόνο Νίκο Μπούρα

Nemea History: Η Νεμέα τιμά τον ιδρυτή της Α Γιορτής Κρασιού Γεωπόνο Νίκο Μπούρα. Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα:8:30 μ.μ στον χώρο του Μουσείου της Αρχ.Νεμέας όπου θα γίνει η έναρξη των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας ,θα τιμηθεί ο αείμνηστος Γεωπόνος Νικόλαος Μπούρας,ιδρυτής της πρώτης Γιορτής Κρασιού Νεμέας (12 Σεπτεμβρίου 1979) που συνεχίζει να υπάρχει ως θεσμός τα τελευταία 43 χρόνια.
Το όλο θέμα προέκυψε όταν ο Α.Γ Καλλής (επ. πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Νεμέας) πρότεινε στον Δήμαρχο και το Δ.Σ Νεμέας στις 17 Ιουνίου του 2020,να θεσμοθετηθεί Βραβείο Μπούρα,( Βραβείο καινοτομίας και ανιδιοτελούς προσφοράς προς την πόλη),που θα δίνεται κατά την διάρκεια των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας σε πρόσωπα που μέσα στην χρονιά πρόσφεραν τα μέγιστα στην Νεμέα . Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ αποδέχτηκαν ομοφώνως την πρόταση του Α.Γ Κάλλη,κι έτσι στην φετινή έναρξη των Μεγάλων Ημερών της Νεμέας ,θα παρευρεθεί ο γιος του αείμνηστου Ν. Μπουρα, Λευτέρης Μπούρας για να παραλάβει εκ μέρους της Οικ.Μπουρα ,το πρώτο Βραβείο για την προσφορά του πατέρα τους στην Νεμέα.
Το Βραβείο θα δώσει ο Δήμαρχος Νεμέας Κος Κωνσταντίνος Φρουσιος .
Για την προσφορά του Ν.Μπουρα θα μιλήσει ο Α.Γ Καλλης, ο οποίος είναι και ο εισηγητής της πρότασης σχετικά με το <<Βραβείο Μπούρα>>.
Με αυτήν την ενέργεια η Νεμέα αποδίδει τα πρέποντα σ έναν άνθρωπο που αγάπησε με πάθος την Νεμέα δημιουργώντας έναν θεσμό που συνεχίζει να γράφει ιστορία εδώ και 43 χρόνια προβάλλοντας το μοναδικό  της προϊόν ,τον Φλιασιο, Αγιωργίτικο, Νεμεατικο Οίνο που αντιστέκεται στην φθορά από τα χρόνια του Ομήρου.  Nemeahistory.blogspot com
Προηγούμενο άρθροΓ. Μαυρωτάς: Η ασφάλεια πρέπει να είναι ο πρώτος νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις
Επόμενο άρθροΠελοπόννησος: Ετοιμασίες για την ομαλή μεταφορά των μαθητών