Αρχική Eπικαιρότητα Θάνατος παιδιών στην Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η ανάκριση για Μαλένα...

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, καθώς ξεκινά η ανακριτική διαδικασία για την Ρούλα Πισπιρίγκου. Σήμερα, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, αρχίζουν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, που έφυγαν από τη ζωή, το 2021 και το 2019, αντίστοιχα.

Η 35η τακτική ανακρίτρια, Ευγενία Τζωρτζάτου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση με κατηγορούμενη για τις δολοφονίες των δύο κοριτσιών την μητέρα τους, έχει καλέσει σήμερα ενώπιον της προκειμένου να καταθέσει, ως πρώτος μάρτυρας, τον παθολογοανατόμο, Χρήστο Ευτυχιάδη, τα ευρήματα του οποίου συνετέλεσαν σημαντικά προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή, για τους θανάτους και της Ίριδας και της Μαλένας.

Αύριο το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσουν και οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι στο 13σέλιδο πόρισμά τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών ήταν ασφυκτικός, «δένοντας» ουσιαστικά την υπόθεση.

Η έναρξη των καταθέσεων ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας έρχεται λίγο μετά την αλλαγή συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Αλέξη Κούγια να αναλαμβάνει την 33χρονη κατηγορούμενη, διαδεχόμενος τον Όθωνα Παπαδόπουλο.

Την στιγμή, πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου, αναμένεται και η πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, κατηγορία η οποία έχει απαγγελθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου, ήδη, από την περασμένη άνοιξη.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα των δικαστικών αρχών, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τις δολοφονίες και των τριών κοριτσιών της. Μάλιστα φέρεται πως  επιδεικνύει ένα κοινό μοτίβο δράσης, ένα modus operandi και στις τρεις περιπτώσεις. Με τη διαφορά ότι η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε με τη χρήση κεταμίνης όπως αποδίδουν οι δικαστικές αρχές στην κατηγορούμενη ενώ τα άλλα δύο κορίτσια είχαν έναν μαρτυρικό ασφυκτικό θάνατο.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός – Μαρουσάκης: Επικίνδυνη ημέρα η Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες και κεραυνοί
Επόμενο άρθροΑλλαγές σε γενικούς γραμματείς των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας