Αρχική Eπικαιρότητα Εκκλησία των Εθνών: Καταγγελίες για βιασμούς και εξαπατήσεις στο σκοτεινό παρελθόν της...

Εκκλησία των Εθνών: Καταγγελίες για βιασμούς και εξαπατήσεις στο σκοτεινό παρελθόν της αίρεσης με τους εξορκισμούς

Σκοτεινό παρελθόν φαίνεται πως κρύβει η περιβόητη «Εκκλησία των Εθνών», η οποία τελικά δεν ιδρύθηκε πριν 7 χρόνια, όπως εντέχνως θέλει να επικοινωνήσει ο επικεφαλής της αίρεσης, Χάρης Τσακωνίδης.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το έργο του Κυρίου όπως το κάναμε τα τελευταία 7 χρόνια στην Ελλάδα». H δράση της στην Ελλάδα άρχισε πριν από 11 χρόνια και συγκεκριμένα στην Αθήνα το 2011 από μια πορεία με δήθεν θαυματουργά νερά, που τα πουλούσαν για χρυσάφι, αλλά και σεξουαλικά σκάνδαλα.
Προκάτοχος του 38χρονου αιρετικού Χάρη, ο αυτοαποκαλούμενος πάστορας Ανδρέας ήταν ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Εθνών. Σε μεγάλες αίθουσες, όπως και ο Χάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Ανδρέας στην Αθήνα έλυνε τα… μάγια από δαιμονισμένους και ψέκαζε με ένα δήθεν θαυματουργό νερό, για να το μοσχοπουλήσει μετά σε μπουκαλάκια στα ανυποψίαστα θύματά του. Η τιμή για δυο γουλιές, ήταν στα 500 ευρώ.

Ύστερα από κάθε τέτοια παράσταση, το δήθεν θεραπευτικό νερό γινόταν ανάρπαστο με δεκάδες να στήνονται στην ουρά για να ψεκαστούν ολόκληροι. Η συναγωγή της Αθήνας όμως έκλεισε άρον άρον μόλις άρχισαν οι καταγγελίες. Η πρώτη γυναίκα περιέγραψε την πλύση εγκεφάλου που υπέστη για να πέσει τελικά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. «Ήμουν ένα από τα 11 κορίτσια που είχαν υποστεί σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση και χειραγώγηση από τον Ανδρέα. Χρησιμοποιούσε τον τίτλο ‘άνθρωπος του Θεού’ για να αναγκάζει του ανθρώπους να κάνουν αυτό που δεν ήθελαν».

Σύμφωνα με το MEGA, το παράρτημα που κατείχε η αίρεση στην περιοχή της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Αμερικής έκλεισε όταν ο πάστορας Ανδρέας  κατηγορήθηκε για μια σειρά βιασμών και υποθέσεων εξαπάτησης, όπου αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του. Μετά το πλήθος των καταγγελιών, η Αστυνομία παρενέβη και το 2014 έκλεισε οριστικά το παράρτημα της αίρεσης στην Αθήνα.

Ο Ανδρέας φυγαδεύτηκε άρον άρον πίσω στη βάση της αίρεσης, τη Νιγηρία, και στη θέση του πήρε ο Χάρης, ως ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης.

O πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε πως όταν οι αστυνομικοί του τμήματος Θέρμης εισέβαλλαν στον χώρο δράσης της αίρεσης, ορισμένοι άρχισαν να τους βιντεοσκοπούν, ενδεχομένως με σκοπό να τους εκφοβίσουν ύστερα. «Θα πρέπει να γίνει μία προκαταρκτική έρευνα» δήλωσε ο κ. Καλλιακμάνης. Συνέχισε, λέγοντας πως η αίρεση «πατάει» στο κομμάτι της ανεξιθρησκείας.

«Σου λέει “εμείς δεν υποχρεώνουμε κανέναν να δώσει χρήματα”. Όμως όταν εκμεταλλεύεσαι μία κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένας άνθρωπος λόγω δυσκολιών και παίρνεις χρήματα για να πουλήσεις νερό, αυτό είναι εξαπάτηση» εξήγησε. Τόνισε μάλιστα, πως πρέπει να ερευνηθεί η «διαδρομή του χρήματος» της αίρεσης και έκανε έκκληση σε όλα τα θύματα της αίρεσης να απευθυνθούν στις αστυνομικές Αρχές.

Θύμα της «Εκκλησίας των Εθνών» και ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Εμανουέλ Ολισαντέμπε 

Και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Εμανουέλ Ολισαντέμπε, έχει πέσει θύμα της αίρεσης «Εκκλησίας των Εθνών», την ώρα που όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για την «Εκκλησία των Εθών» και τον επικεφαλής της, Χάρη Τσακωνίδη.

Ο ποδοσφαιριστής αντιμετώπιζε πρόβλημα με το γόνατό του με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στον «πάστορα» Ανδρέα τότε, προκάτοχο του Χάρη, για να τον κάνει… καλά, όπως μεταδίδει το Live News. Μάλιστα, στο βίντεο της… θεραπείας του, φαίνεται στο τέλος να… γιατρεύεται, με τον ίδιο να αναφέρει ότι νιώθει καλά και να τρέχει γύρω γύρω από την σκηνή.

Ο διάλογος ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον «πάστορα» Ανδρέα:

– Πιστεύεις ότι ο Θεός μπορεί το φτιάξει;

– Πιστεύω ότι είναι η μόνη απάντηση.

– Θα σε ραντίσουμε με το θαυματουργό νερό.

– Ναι.

– Στο όνομα του Ιησού Χριστού, Θεέ μου, απελευθέρωσέ τον!

– Νιώθω καλύτερα αλλά νιώθω ακόμη δυσφορία.

– Θεράπευσέ τον στο όνομα του Ιησού Χριστού. Σήκω αδελφέ μου, είσαι ελεύθερος! Πού νιώθεις δυσφορία; Στο αριστερό; Στο όνομα του Ιησού Χριστού, έκανες το θαύμα.

– Νιώθω καλά.

protothema.gr