Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα με πάνω από 500 γραμμάρια ηρωίνης – Προμήθευαν όλη...

Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα με πάνω από 500 γραμμάρια ηρωίνης – Προμήθευαν όλη την Πελοπόννησο (video)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών  σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Από αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τρία άτομα ηλικίας 22, 37 και 39 ετών  είχαν συγκροτήσει το τελευταίο τρίμηνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών -κυρίως ηρωίνης- στις ευρύτερες περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Ηλείας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, οι τρεις δράστες  είχαν ως έδρα τους τοπική κοινότητα της Καλαμάτας, όπου  έθαβαν στο έδαφος τις ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να μην εντοπιστούν, και στη συνέχεια τις διακινούσαν έναντι χρηματικού ποσού.

Σε  επιχείρηση  διακριτικής παρακολούθησης που στήθηκε στο σημείο βρέθηκαν κρυμμένες κάτω από τσιμεντόλιθους και μέσα στο έδαφος  ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 526 γραμμαρίων οι οποίες κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι τρεις ημεδαποί άνδρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 27 Αυγούστου, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας, όπου συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί δράστες.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.