Αρχική Eπικαιρότητα Κλείνει η πλατφόρμα Fuel Pass 2 την 1η Σεπτεμβρίου

Κλείνει η πλατφόρμα Fuel Pass 2 την 1η Σεπτεμβρίου

Έως την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραμείνει ανοιχτή για επιπλέον αιτήσεις η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2. Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία είναι ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε στην πρώτη φάση του Fuel Pass. Αναλυτικά:

  • Ο δικαιούχος εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/ με τους κωδικούς Taxisnet.
  • Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και ανανεώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ώστε να είναι έγκυρα και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
  • Επιλέγει αν επιθυμεί την έκδοση voucher ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό συμπληρώνοντας το iban που θέλει να του πιστωθεί το ποσό.
  • Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου, η Κοινωνία της Πληροφορίας διαβιβάζει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα.
  • Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:
    α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
    β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.
    Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του, στην οποία πιστώνεται το ποσό επιδότησης καυσίμων.
  • Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.