Αρχική Ν. Αργολίδος Τοποθετήθηκαν στο Άργος τα αντίγραφα των αγαλμάτων των “Πολεμιστών του Ριάτσε” (video)

Τοποθετήθηκαν στο Άργος τα αντίγραφα των αγαλμάτων των “Πολεμιστών του Ριάτσε” (video)

Τα αγάλματα των πολεμιστών που κοσμούσαν την αρχαία Αγορά και προέρχονται από την μεγάλη σχολή γλυπτών του Αργείου Αγελάδα, υποδέχτηκε η πόλη του Άργους

Τα πρωτότυπα βρέθηκαν σε ναυάγιο το 1972 στο Ριάτσε της Ιταλίας και φιλοξενούνται σήμερα στο μουσείο στο Ρέτζιο ντι Καλάμπρια. Το Άργος, οι Δελφοί και η Ολυμπία ήταν τρεις ελληνικές πόλεις που κατασκευάζονταν γλυπτά υψηλής ποιότητας αλλά και οι τρεις ήταν ευάλωτες στην λεηλασία μετά τη ρωμαϊκή κατοχή. Ίσως να μεταφέρονταν στη Ρώμη ως λεία, όταν μια καταιγίδα βούλιαξε το πλοίο τους, αλλά δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη ναυαγίου.
Οι πολεμιστές του Ριάτσε αποτελούν παραδείγματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής. Ανήκουν σε μια μεταβατική περίοδο από την αρχαϊκή Ελληνική γλυπτική μέχρι το πρώιμο κλασσικό στυλ, συγκαλύπτοντας την εξιδανικευμένη γεωμετρία και την αδύνατη ανατομία κάτω από μια αποσπασματική και ελκυστική ” ρεαλιστική ” επιφάνεια.
Προηγούμενο άρθροΣε επιφυλακή για την κακοκαιρία: Πάρα πολύ έντονα τα φαινόμενα – ”Aν χρειαστεί θα ενεργοποιηθεί το 112”, λέει ο Στυλιανίδης (video)
Επόμενο άρθροΕξακόσιοι τριάντα επτά μόνιμοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)