Αρχική Eπικαιρότητα Καταιγίδες: Βροχές σε όλη τη χώρα – Κεραυνός σκότωσε κοπάδι με 50...

Καταιγίδες: Βροχές σε όλη τη χώρα – Κεραυνός σκότωσε κοπάδι με 50 πρόβατα (βίντεο και φωτογραφίες)

Ισχυρές μπόρες έπληξαν σήμερα πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για την επικίνδυνη επέλαση της κακοκαιρίας.

Ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές έπληξε το απόγευμα της Τρίτης την Θεσσαλονίκη, ενώ έπεσε και χαλάζι. Τα έντονα φαινόμενα δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο δρόμοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.

 

Η κακοκαιρία και η σφοδρή νεροποντή δεν άφησαν αλώβητα και τα Κοιμητήρια Αγίας Τριάδος και Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, τεράστιες ποσότητες νερού κάλυψαν τους τάφους, αλλά και όλους τους διαδρόμους του τεράστιου χώρου. Αυτή τη στιγμη είναι αδύνατη η πρόσβαση στο σημείο.

Πλημμυρισμένα μνήματα

 

mnimata-plimires-1-768x1024
mnimata-plimires-7-768x1024

Μετά τη χθεσινή καταιγίδα, άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί στη Λαμία με σφοδρές βροχοπτώσεις με δεκάδες κεραυνούς. Από τα πρώτα λεπτά οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ σύμφωνα με το lamiareport.gr, φρεάτια «τινάχτηκαν» από την πίεση των υδάτων. Τα προβλήματα εντοπίζονται, όπως και το προηγούμενο 24ωρο στη Λεωφόρο Καλυβίων, μέχρι τη ΜΕΡΥΠ, Κύπρου και Χαλκομάτας, καθώς και στην οδό Πανουργιά στη συμβολή με την Σατωβριάνδου.

LamiaReport.gr: Φρεάτιο στη διασταύρωση Πανουργιά και Σατωβριάνδου

Ακόμη όμως και κεντρικοί οδοί όπως η Υψηλάντη και η οδός Καραϊσκάκη εξαιτίας της μεγάλης κλίσης, παρουσιάζουν πολλά νερά, ενώ κατεβάζουν και φερτά υλικά. Η διέλευση των οχημάτων στον Ξηριά στον Κένταυρο, για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί. Επιπλέον οι δυνατοί άνεμοι εξακολουθούν και προκαλούν ζημιές σε δέντρα με πολλά σπασμένα κλαδιά που είναι επικίνδυνα για την κυκλοφορία.

LamiaReport.gr: Ποτάμι η οδός Υψηλάντη

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει και το νομό της Ηλείας τις τελευταίες ώρες, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Συγκεκριμένα, δυνατές μπόρες βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Κρέστενας και της Ολυμπίας αλλά και στα πολύ ορεινά του νομού, ενώ σύννεφα έχουν «σκεπάσει» και τον Πύργο.

Screenshot-2022-08-23-at-6_38_54-PM
Screenshot-2022-08-23-at-6_39_04-PM

 

Screenshot-2022-08-23-at-6_39_17-PM
Screenshot-2022-08-23-at-6_39_38-PM

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σημειώθηκε κατολίσθηση σε τρία σημεία της παλαιάς Εθνικής οδού Πούντας – Καλαβρύτων, καθώς και στη γραμμή του οδοντωτού σιδηρόδρομο. Συνεργεία καθαρίζουν τα φερτά υλικά από το οδόστρωμα, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία για λίγη ώρα.

Με τουριστικά λεωφορεία μεταφέρονται οι 100 περίπου επιβάτες του οδοντωτού σιδηροδρόμου από τα Καλάβρυτα στο Διακοφτό, καθώς 8 χιλιόμετρα πριν μπει ο συρμός στην κωμόπολη του Διακοφτού σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει ο συρμός. Τα δρομολόγια διακόπηκαν μέχρι να καθαριστεί από τα βράχια το σημείο.

katolis_kalav-1068x601

Κεραυνός που έπεσε αργά το μεσημέρι της Τρίτης σκότωσε το κοπάδι με πρόβατα κτηνοτρόφου στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, το κοπάδι βρισκόταν στη θέση «Βλάχα» όταν ξεκίνησε η καλοκαιρινή καταιγίδα. Ο κεραυνός που έπεσε σκότωσε περίπου πενήντα από τα πρόβατα. Το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός ανθρώπου.

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται στην Καλαμπάκα και στην ευρύτερη περιοχή από το ισχυρό μπουρίνι που την πλήττει από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης. Όπως καταγράφει από την πρώτη στιγμή το trikalavoice.gr κεντρικοί δρόμοι της πόλης βυθίστηκαν στο νερό, πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια. Είναι χαρακτηριστική η κεντρική φωτογραφία όπου διακρίνεται η οδός Τρικάλων, ο κεντρικός δρόμος της πόλης, ο οποίος μετατράπηκε κυριολεκτικά σε ποτάμι. Μεγάλες ζημιές καταγράφονται και πέριξ της πόλεως, ενώ αιωνόβιος πλάτανος έσπασε και έκοψε στα δυο το δρόμο προς Διάβα.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Καλαμπάκα

 

Τρομερό μπουρίνι στην Καλαμπάκα

 

Χείμαρροι στα ριζά του Κόζιακα

 

ΔΕΝΤΡΟ378201

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας. Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, ισχυρή χθεσινή χαλαζόπτωση, έπληξε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Βροχόπτωση 22/8/22

Μικρής έκτασης προβλήματα προκλήθηκαν από το μπουρίνι που ξέσπασε και πάλι και χτύπησε με ένταση ορισμένες περιοχές των Ιωαννίνων. Η καταιγίδα ήταν σφοδρή συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το epiruspost.gr. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει στην περιοχή της Λιμνοπούλας όπου πλημμύρισε προς στιγμή ο δρόμος ενώ δέχθηκε και  τέσσερις κλήσεις για πλημμύρες σε ημιυπόγειους χώρους στα χαμηλά της πόλης. Βροχόπτωση εκδηλώθηκε και στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Ηπείρου χωρίς να έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ιδιαίτερα προβλήματα.

Εικόνες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στην Αττική – «Βούλιαξαν» Ποσειδώνος και Πειραιώς

Σωρεία προβλημάτων έχουν προκαλέσει τα έντονα φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και επηρεάζουν σε μεγαλο βαθμό την Αττική. Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, έχουν καταγραφεί πλημμύρες σε περιοχές του λεκανοπεδίου.

 

Συγκεκριμένα, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Λίγο μετά τις 19:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς.

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί, την ίδια στιγμή, η λεωφόρος Ποσειδώνος.

poseidwnos3-_2_
poseidwnos3-_1_

 

Λεωφόρος Ποσειδώνος 23/8

Τις τελευταίες ώρες, η Πυροσβεστική δέχεται κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από Αχαρνές, Περιστέρι, Πετρούπολη και Καματερό, ενώ χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές όπως η Γλυφάδα.

Το επόμενο 48ωρο αναμένεται να επικρατήσει σημαντική αστάθεια με τις βροχές να εκδηλώνονται στις περισσότερες περιοχές μέχρι την Πέμπτη.

vroxi-athina__3_
vroxi-athina__2_