Αρχική Ν. Κορινθίας Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Κορινθία

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Κορινθία

Στο Ηραίο της Περαχώρας θα έχεις τη μοναδική μάλλον ευκαιρία να κολυμπήσεις ακριβώς δίπλα σε έναν αρχαίο ναό. Η μικρή παραλία που απλώνεται στα πόδια του Ναού της Ήρας έχει άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, νερά κρύσταλλο και θέα σε ένα φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα. Αυτό το τελευταίο, βέβαια, φαίνεται ακόμα φαντασμαγορικότερο από τον σούπερ φωτογενή Φάρο Μελαγκάβι (ένα 20λεπτο περπάτημα από την παραλία).

Σημείωσε επίσης πως ούτε δέκα λεπτά οδήγησης από το Ηραίο βρίσκονται οι όχθες της Λίμνης της Βουλιαγμένης, αλλιώς γνωστής και ως Λίμνης του Ηραίου, τα γαλήνια νερά της οποίας είναι κατά το ήμισυ θαλασσινά, και προσφέρονται εξίσου για βουτιές από τις παραλιούλες της.

Η παραλία του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο απλώνεται στα πόδια ενός φουντωτού (το μάντεψες) πευκοδάσους, είναι βοτσαλωτή και έχει κρυστάλλινα, ανοιχτογάλαζα νερά και άφθονη σκιά από τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα. Έχει, επίσης, σχεδόν δίπλα της δύο από τα καλύτερα φαγάδικα της περιοχής, το Ελλαδικό για μεζεδάκια και την Καντίνα με το ξακουστό σουβλάκι της.

Οι Κεχριές, ανάμεσα στην Κόρινθο και τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, είναι μια κοσμαγάπητη παραλία με χρυσαφένια άμμο και καθαρά νερά. Είναι οργανωμένη σε σημεία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, έχει και ένα κουλ beach bar, αλλά και αρκετό ελεύθερο χώρο αν προτιμάς να απλώσεις την πετσέτα σου στην άμμο. Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Κεχρεών, που ήταν το ανατολικό λιμάνι της Κορίνθου. Σώζονται οι μόλοι του λιμανιού, και κάποια απομεινάρια των αρχαίων ναών της Αφροδίτης και της Ίσιδας.

Το Βραχάτι έχει πεντακάθαρα, ρηχά νερά τα οποία το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις των παραλιών που αγαπούν πολύ οι οικογένειες με πιτσιρίκια. Δεν είναι, όμως μόνο αυτά: Η μηδαμινή απόσταση από την Αθήνα, και η οργάνωση που εγγυάται πως δεν πρόκειται να πεινάσετε/ διψάσετε/ βαρεθείτε στην παραλία, όλα συνηγορούν για την τέλεια οικογενειακή μονοήμερη.

Το Καλαμάκι είναι μια μεγάλη, εντυπωσιακή για τα δεδομένα της ανατολικής ακτής της Πελοποννήσου αμμουδιά, οργανωμένη σε ένα μέρος της από το ομώνυμο Kalamaki Beach Hotel  και ελεύθερη η υπόλοιπη, να απλώσεις τις ψάθες και τα κουβαδάκια σου. Εδώ, στην άλλη άκρη της παραλίας, βρίσκεται και το Camping Isthmia Beach, αν θέλεις να έρθεις με τη σκηνή σου και να μείνεις ένα-δυο βράδια.

Η Σιδερώνα είναι μια μικρή, βοτσαλωτή παραλία με κρυστάλλινα νερά, απέναντι από το (καθόλου τρομακτικό στην όψη) Νησί των Βρικολάκων. Επίσημα, το μικρό νησάκι ονομάζεται κι αυτό Σιδερώνα, αλλά ο θρύλος του 19ου αιώνα θέλει τους τρεις άντρες που πνίγηκαν και θάφτηκαν εκεί να επιστρέφουν στη ζωή ως βρικόλακες. Έτσι, λέει η λαϊκή δοξασία, συμβαίνει με κάθε ζωντανό οργανισμό που πεθαίνει στην θάλασσα και θάβεται στη στεριά –εξ ου και οι αντίστοιχες πειρατικές τελετές που έχεις δει σε ταινίες. Πάνω στην παραλία, για να επιστρέψουμε στα καθ’ ημάς, απλώνει τα τραπεζάκια της η ομώνυμη ταβέρνα Σιδερώνα, που φημίζεται για το φρέσκο ψάρι της.

www.in2life.gr