Αρχική Eπικαιρότητα Στην Παναγία Σουμελά Ημαθίας ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου συνοδευόμενος από τους υποψηφίους βουλευτές...

Στην Παναγία Σουμελά Ημαθίας ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου συνοδευόμενος από τους υποψηφίους βουλευτές Ημαθίας

Στο λαμπρό Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, στη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου παρέστη τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, Ξενοκράτη Σακλά και Γεώργιο Βράχα.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ. Εμφιετζόγλου είχε συνομιλίες με τον Αργηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, με τον Πρόεδρο του ιδρύματος Σουμελά, Γεώργιο Τανιμανίδη και με τον επίτιμο πρόεδρο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και ιστορικό κ. Στέφανο Τανιμανίδη. Εγκάρδια συζήτηση είχε ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως και με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Αναχωρώντας ο κ. Εμφιετζόγλου δήλωσε:

«Παρακολουθώντας τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν και δόξα της Παναγίας μας στη Μονή Σουμελά του Βερμίου, οι σκέψη μας φτερούγησε στο μεγάλο μοναστήρι, στην Τραπεζούντα του Πόντου και στην φρίκη της γενοκτονίας του Πόντου.»