Αρχική Ν. Κορινθίας Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που...

Στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορά σε περιβαλλοντικό πάρκο εκατέρωθεν της μετρικής γραμμής Κόρινθος – Βέλο

Το προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ έργο ανάπλασης, αξιοποίησης και ανάδειξης ως περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ώς το Βέλο, η μελέτη του οποίου είχε υποβληθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντάχθηκε στην δράση “Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτηριακό απόθεμα” – ID 16873.

Με σχετικό έγγραφό του, χθες Τετάρτη 10 Αυγούστου, το πιο πάνω υπουργείο επιβεβαίωσε την ένταξη του εν λόγω έργου στην συγκεκριμένη δράση, η οποία υπάγεται στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οπως είναι γνωστό, ο πιο πάνω χώρος περιμετρικά της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής -σε μήκος περί τα 18 χιλιόμετρα- έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την ΓΑΙΑΟΣΕ στην Περιφέρεια.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιδιώκει να αναμορφώσει συνολικά και ουσιαστικά τον πιο πάνω χώρο, αναβαθμίζοντάς τον σε περιβαλλοντικό πάρκο” σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Το δίκτυο αυτό σε συνδυασμό με άλση, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, πλατείες κ.α., θα δημιουργεί μια πράσινη ανάσα στο οικιστικό σύνολο των πόλεων αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική αλληλεπίδραση των χρηστών.