Αρχική Ν. Αρκαδίας VIDEO – Εκσυγχρονίζεται η βίλα Τουρκοβασίλη στην Τρίπολη – Θα μετατραπεί σε...

VIDEO – Εκσυγχρονίζεται η βίλα Τουρκοβασίλη στην Τρίπολη – Θα μετατραπεί σε πολυχώρος πολιτισμού

Μία πρόταση του Δήμου Τρίπολης, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αφορά εμβληματικά έργα για τον Δήμο μας, όπως η αποκατάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η επανάχρηση της Βίλας Τουρκοβασίλη και η διαμόρφωση πάρκου αναψυχής στη θέση «Αλώνια» του Σταδίου Τεγέας.

 

Με αφορμή την έγκριση αυτής της πρότασης, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, προχώρησε σε συνέντευξη τύπου, όπου ανάφερε τα εξής… «Η Βίλα Τουρκοβασίλη είναι ένα ιστορικό κτίριο της πόλης μας, έχει αγοραστεί από τον Δήμο Τρίπολης, πριν κάποια χρόνια. Σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση εγκαταλελειμμένη. Ετοιμάσαμε μελέτη, την υποβάλαμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και εγκρίθηκε η αποκατάσταση, ο εκσυγχρονισμός και η επανάχρηση της Βίλας ως κτίριο Πολιτισμού.

 

Το υποέργο έχει προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ και αφορά την εξωτερική αποκατάσταση της Βίλας και την πλήρη αποκατάσταση του εσωτερικού χώρου, όπου θα δημιουργηθεί χώρος Πολιτισμού πολλαπλών χρήσεων. Εκεί θα μπορούν να γίνονται διάφορες εκθέσεις με φυσικά ή ηλεκτρονικά έργα. Θα υπάρχει χώρος υποδοχής, κύριος χώρος για τις εκδηλώσεις και βοηθητικούς χώρους. Θα υπάρχει διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου με είσοδο από την οδό Καλαμών, με φυτεύσεις δένδρων και λουλουδιών, ώστε όταν ολοκληρωθεί το έργο να είναι ένα κόσμημα για αυτή την περιοχή της πόλης.

 

Αναβαθμίζουμε μια περιοχή και δημιουργούμε μια νέα υποδομή Πολιτισμού που θα απολαμβάνουν και θα χαίρονται οι κάτοικοι και οι επισκευές του δήμου μας.

 

Το δεύτερο υποέργο αφορά την κατασκευή μιας πλατείας στη θέση Αλώνια στο Στάδιο Τεγέας, δίπλα στο Δημαρχείο του πρώην Δήμου Τεγέας. Σήμερα, είναι ένα χωράφι, εκτάσεως 6.5 στρεμμάτων. Στο χώρο αυτό που ανήκει στο Δήμο θα δημιουργηθεί μια καλαίσθητη πλατεία, που ήταν ένα αίτημα των κατοίκων της Τεγέας για δεκάδες χρόνια.

 

Θα περιλαμβάνει ένα μικρό αμφιθέατρο για εκδηλώσεις, χώρους αναψυχής και περιπάτου, πίστα skateboard, σιντριβάνια και άλλα.

 

Με το έργο αυτό, 800.000 ευρώ, αναμορφώνεται όλη η περιοχή της κοινότητας Σταδίου και όλη η Τεγέα. Αναδεικνύεται το κτίριο του Δημαρχείου και όλα τα διπλανά κτίρια. Η μελέτη για την πλατεία αυτή είναι χορηγία του Ιδρύματος Στασινοπούλου και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την κυρία Αλεξάνδρα Στασινόπουλου για τη διαχρονική αγάπη που δείχνει για την Τεγέα και τον Δήμο μας γενικότερα.

 

Υπάρχει κι ένα τρίτο υποέργο που αφορά ψηφιακές υποδομές, που συνδέσουν τα δύο αυτά έργα.

 

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής και όλων των υπηρεσιών του Δήμου –και ευχαριστώ όλους τους υπαλλήλους- είναι συνεχής και καθημερινή.

 

Το πρόγραμμα ήταν ανταγωνιστικό και εγκρίθηκαν οι προτάσεις και είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε.

 

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να βελτιώσουμε την εικόνα της Τρίπολης και να αναδείξουμε τα χωριά μας.

 

Τρία χρόνια στη θητεία μας, τα έργα που έχουν ενταχθεί από τη δημοτική μας αρχή ξεπερνούν τα 30.000.000 ευρώ που αποτελεί ρεκόρ και θα συνεχίσουμε διότι περιμένουμε κι άλλες εντάξεις. Στόχος μας είναι να κάνουμε δουλειά.

 

Τα τρία αυτά υποέργα θα δημοπρατηθούν μέσα στο Σεπτέμβριο και στόχος είναι στις αρχές του 2023 να έχουμε συμβάσεις και να αρχίσουν να υλοποιούνται.»