Αρχική Eπικαιρότητα Δροσιά και μπόρες φέρνει ο Δεκαπενταύγουστος – Ακολουθεί δριμύ κύμα ζέστης

Δροσιά και μπόρες φέρνει ο Δεκαπενταύγουστος – Ακολουθεί δριμύ κύμα ζέστης

Την πρώτη του πρόγνωση για τον καιρό που θα επικρατήσει τις ημέρες γύρω από τον Δεκαπενταύγουστο δημοσιοποίησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, θα επικρατήσει σχετική δροσιά. Επιπλέον, προσθέτει ο κ. Αρναούτογλου, θα υπάρχει έντονη κατά τόπους αστάθεια, με μπόρες και καταιγίδες, «κυρίως στην ενδοχώρα και στα ορεινά των νησιών τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές κυρίως ώρες».

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει ότι ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και μόνο στα ορεινά της ενδοχώρας.

Καιρός: Δριμύ κύμα ζέστης μετά τον Δεκαπενταύγουστο
Η συνέχεια, ωστόσο, θα είναι διαφορετική, καθώς ο καιρός θα «φορέσει» ξανά τα καλοκαιρινά του. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρνατούτογλου, αναμένεται πολλή ζέστη από τις 17 έως τις 21 Αυγούστου (σ.σ. δείτε τον παρακάτω πίνακα) με σταδιακή μικρή υποχώρησή της από τις 22 Αυγούστου και μετά.

«Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πέσει σταδιακά από την ερχόμενη Παρασκευή και από το Σάββατο 13/8 και μέχρι τις 16/8 δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 4-5 μποφόρ με σταδιακή μικρή πρόσκαιρη όμως μόνο ενίσχυση κυρίως από τις 19 με 20 του μηνός» προσθέτει ο κ. Αρναούτογλου.

Ο πίνακας για την εξέλιξη των θερμοκρασιών που επιμελήθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου:

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου:

Πηγή: iefimerida.gr