Αρχική Ν. Κορινθίας Στο Λουτράκι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς ΒόλεΪ Κ18

Στο Λουτράκι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς ΒόλεΪ Κ18

Σούπερ θέαμα με δυναμικά σερβίς, μπλοκ και βουτιές στην άμμο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Λουτράκι από την 1η ως τις 4 Σεπτεμβρίου, οπότε και διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς ΒόλεΪ Κ18 (CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022).

Η χώρα μας αναλαμβάνει και πάλι, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια, Ευρωπαϊκή διοργάνωση μικρών ηλικιών στην άμμο, καθώς η τελευταία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα ήταν το 2016 στη Θεσσαλονίκη, με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ Κ22, όπου είχαν επικρατήσει στα αγόρια οι νυν πρωταθλητές κόσμου, Νορβηγοί Άντρες Μολ και Κρίστιαν Σόρουμ και στα κορίτσια οι Λετονές Αναστασία Κραβτσένοκα και Τίνα Γκραούντινα, πρωταθλήτριες Ευρώπης το 2019.

Το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Sportcamp Loutraki με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Hellenic Volleyball Federation και του Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενώ αναμένεται η συνδρομή και άλλων αυτοδιοικητικών φορέων της Πελοποννήσου.

Η Κορινθιακή λουτρόπολη είναι ήδη γνωστή στον Ευρωπαϊκό χώρο του Μπιτς Βόλεϊ, καθώς το 2008 είχε διοργανώσει και πάλι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει πλήθος αθλητών, αφού 36 χώρες θα δώσουν το παρόν στην κατηγορία των εφήβων και 35 χώρες στην κατηγορία των νεανίδων, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών. Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια χώρα, έχει δικαίωμα συμμετοχής με 3 ομάδες σε κάθε κατηγορία και αυτό το διάστημα πραγματοποιείται η διαδικασία επιλογής των αθλητών και αθλητριών που θα φορέσουν το εθνόσημο.

Το Λουτράκι ανάβει τα φώτα στην άμμο και μπαίνει και πάλι στον Ευρωπαϊκό χάρτη του Μπιτς Βόλεϊ με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18 την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.