Αρχική Eπικαιρότητα Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών στη χώρα τις επόμενες ημέρες λόγω ανέμων – Δείτε...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών στη χώρα τις επόμενες ημέρες λόγω ανέμων – Δείτε σε ποιες περιοχές

Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας από σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου έως και τουλάχιστον την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το meteo.gr κύρια αιτία για την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών είναι η ενίσχυση των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, σε συνδυασμό με την κατά τόπους υψηλή ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και των ξηρών συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα μας τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Πολύ υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία αναμένεται σε:

Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων)

Βοιωτία

Κεντρική Εύβοια

Κορινθία

Αργολίδα

Λακωνία

Σαμοθράκη

Λήμνο

Λέσβο

Χίο

Σάμο

Τοπικά υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία αναμένεται σε:

Φθιώτιδα

Ηλεία

Αρκαδία

Σκύρο

Ρόδο και

Νότια Κρήτη

Υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές αναμένεται σε:

Νότια Εύβοια

Έβρο

Κυκλάδες

Ικαρία

Κάσο και

Κάρπαθο

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου

Πολύ υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία αναμένεται σε Αττική, Βοιωτία, Κ. Εύβοια, Κορίνθια, Αργολίδα, Λακωνία, Σαμοθράκη, Λέσβο και Χίο.

Τοπικά υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία αναμένεται σε Λήμνο, Σάμο, Σκύρο, Ρόδο και Ν. Κρήτη.

Υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές αναμένεται σε Ν. Εύβοια, Κυκλάδες, Κάσο και Κάρπαθο, και τοπικά σε Φθιώτιδα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ροδόπη και Έβρο.

Τοπικά υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από επαγωγική στήλη δασικές πυρκαγιές αναμένεται σε Δ. Στερεά Ελλάδα και ΒΔ Πελοπόννησο, συνοδευόμενο από μικρή πιθανότητα ανάπτυξης πυρονεφών.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Τζιούμης: «Πολιτιστικές εκδηλώσεις και στην Τρίπολη και στα χωριά μας»
Επόμενο άρθροΝέοι λογαριασμοί ρεύματος: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές