Αρχική Ν. Λακωνίας Νέο προσωπικό στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Νέο προσωπικό στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Ένας ακόμη ειδικευμένος ιατρός προστέθηκε στη δύναμη του ιατρικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης. Με τον νέο επικουρικό ιατρό, στην Κλινική υπηρετούν τρείς ειδικευμένοι ιατροί, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας όπου ο προγραμματισμός αφορά σε δυο ακόμη θέσεις μονίμων ιατρών ειδικότητας Παιδιατρικής.

Ανάληψη καθηκόντων έγινε και από το νέο Μαιευτήρα-Γυναικολόγο. Σήμερα στη Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική της  Σπάρτης υπηρετούν τέσσερις ειδικευμένοι ιατροί, ενώ αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου ειδικευμένου ιατρού από την προκήρυξη ιατρών ΕΣΥ έτους 2021, όπου πλέον στην κλινική θα υπηρετούν πέντε ειδικευμένοι ιατροί.

Στο ιατρικό προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής προστέθηκε ένας ακόμη ειδικευμένος επικουρικός ιατρός. Η ορθοπεδική Κλινική έχει στη δύναμή της τέσσερις ειδικευμένους ιατρούς, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες του τμήματος.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Εύη Παπαγεωργίου προσθέτοντας επίσης τα εξής:

«Στο στάδιο ολοκλήρωσης της πρόσληψης, από την προκήρυξη 6Κ/2020,  βρίσκονται ήδη:

-Τρεις θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής
-Μία ΤΕ Μαιευτικής
-Μία ΤΕ Διαιτολογίας
-Μία  ΠΕ Διοικητικού – Λογιστικού
-Μία  ΤΕ Μηχανικών

Οι ανωτέρω νέοι εργαζόμενοι της Μονάδας αναμένεται να αναλάβουν σύντομα υπηρεσία, εφόσον τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η έκδοση του ΦΕΚ Διορισμού τους.

Η προσπάθεια συνεχίζεται εντατικά, καθώς το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 6ΗΣ ΥΠΕ και η Διοίκηση του ΓΝ Λακωνίας συνεργάζονται ήδη, ώστε στις προσεχείς προκηρύξεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να συμπεριληφθούν κενές οργανικές θέσεις των Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού μας».