Αρχική Ν. Κορινθίας Πρεμιέρα για το Loutraki Festival 2022 στο κατάμεστο Παραλιακό Πάρκο!

Πρεμιέρα για το Loutraki Festival 2022 στο κατάμεστο Παραλιακό Πάρκο!

Πρεμιέρα για το Loutraki Festival 2022, και τι καλύτερο για αρχή από μια υπέροχη συναυλία αφιερωμένη στους μεγάλους μας συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη και Θάνο Μικρούτσικο.

Το κατάμεστο από κόσμο παραλιακό πάρκο Λουτρακίου, πλημμύρισε με τις μελωδίες τραγουδιών που όλοι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει. Τραγούδια διαχρονικά, μελοποιημένα ποιήματα μεγάλων Ελλήνων και ξένων ποιητών όπως του Μάνου Ελευθερίου, του Νίκου Καββαδία, του Φεντερίκο Γκαρθια Λόρκα και άλλων, παρουσιάστηκαν έτσι όπως μόνο ένας θαυμάσιος τραγουδιστής, σαν τον Κώστα Θωμαΐδη, θα μπορούσε να μας παρουσιάσει.

Σταυρός του Νότου, Δίκοπη ζωή, Άννα μην κλαις, Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου, Νύχτα μαγικιά, ήταν μερικά μόνο από τα αριστουργήματα των δύο συνθετών μας που ακούστηκαν.

Συνοδοιπόροι του Κώστα Θωμαΐδη σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι στο χρόνο και την τελειότητα, η ορχήστρα δωματίου «Respira», ένα σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών (κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, κόρνο) πλαισιωμένο από πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο, κρουστά και ντραμς, οι οποίοι παρά την αντιξοότητα του Λουτρακιώτικου ανέμου απέδωσαν ένα εξαιρετικό ηχόχρωμα!

Μαζί τους και η  Γυναικεία Χορωδία “Opus Femina”, με το βαρύ βιογραφικό και τις θεσπέσιες φωνές, έντυσαν με συγκλονιστικό τρόπο τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη.

Ήταν μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού.

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή!